L’Ajuntament de Morella recolza a les Bandes de Música

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 13 de març de 2010

El consistori morellà va mostrar el seu suport a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en l’última sessió plenària. L’acord, al què es va arribar per unanimitat, insta a la Generalitat a modificar els pressupostos, per mitjà d’una ampliació de crèdit, perquè torne la totalitat de l’import de subvenció corresponent a 2009 i que elimine el deute que manté amb la Federació, que ja ascendeix a 145.000 euros. A més, es sol·licita a l’Administració Autonòmica el desplegament normatiu i pressupostari de la “Llei Valenciana de la Música”, pendent des de 1998.

La regidora de cultura, Palmira Mestre, va afirmar que “els músics valencians i les seues societats són un patrimoni viu i sonor de la nostra Comunitat”. L’edila considera que aquest patrimoni “és la nostra carta de presentació, ja no sols en la Comunitat, sinó que va més enllà de les nostres fronteres geogràfiques, fet que fa que tots ens sentim orgullosos”.

Les Societats Musicals s’agrupen dins de la FSMCV, una associació amb més de 40 anys d’existència que, al seu torn, reunix a 525 agrupacions de Castelló, València i Alacant, a més de 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes en les seues escoles de música. Mestre opina que “les societats musicals, com a patrimoni, cultura, tradició i educació necessiten ajudes per a continuar sent el que són, un referent cultural de la Comunitat Valenciana”. Però la realitat és que aquestes ajudes s’han anat reduint en els últims anys, la qual cosa “provoca una asfíxia en la gestió, tant de les societats com de les escoles”, ha explicat la regidora. En els pressupostos d’enguany, les partides destinades a educació i cultura, s’han reduït un 34%.

Durant el debat de procés parlamentari, la FSMCV va presentar distintes esmenes que afectaven a diferents partides del projecte, per un valor de 16 milions d’euros. Al final, el pressupost que la Generalitat va estimar prou per a cobrir les seues necessitats 3,5 milions, és a dir menys del 23% de la quantitat demandada. Mestre va concloure que “els ajuntaments valencians hem d’estar al costat de les nostres societats musicals, senyals d’identitat dels nostres municipis i recolzar les seues iniciatives de futur”.

Més informació: | |