El realitzador morellà Juan Antonio Querol guanya el premi Blanquerna a Millor Documental


Etiquetes: , ,


__________________________
comarquesnord.cat, Barcelona
diumenge, 14 de març de 2010

El realitzador morellà Juan Antonio Querol ha sigut guardonat enguany amb dos Premis Blanquerna. El documental Lux, lucis, del que és alhora realitzador i director, s’ha endut el reconeixement a Millor Documental i Millor Fotografia. L’acte de lliurament dels premis, que va tindre lloc el passat dijous a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, comptà amb la presència del degà Miquel Tresseras, qui va ser l’encarregat de donar-li ambdós premis al morellà.

Es dóna la circumstància que l’anterior treball del realitzador, Quan s’apaga el llum, rebia en l’edició 2009 dels Premis Blanquerna el guardon en les dos mateixes categories, a més a més del de Millor Muntatge.

APM? i Benet i Jonet, també premiats
Benet i Jornet ha estat escollit Premi Extraordinari Blanquerna de Comunicació 2010 ‘en reconeixement a la seva trajectòria autoral, tant en l’àmbit literari i dramatúrgic com en el del guió televisiu de ficció, i, molt especialment, a les seves aportacions en la professionalització de la figura del guionista a Catalunya, en la creació d’un model autòcton de sèries de ficció populars i de qualitat, i en la difusió televisiva d’adaptacions de textos cabdals de la literatura catalana.’ I el programa “Alguna Pregunta Més?” de TV3, que ha estat el més votat pels estudiants i professors, ha guanyat el Premi al Millor Comunicador del 2009 ‘per haver-se consolidat durant el 2009 com a programa de zapping de referència i d’àmplia penetració social, gràcies a la seva capacitat per presentar una visió irònica i còmica de la realitat a través d’un escaneig ampli i complet de la programació televisiva i radiofònica.’

Lux, Lucis, rodat en part a Morella
Lux, lucis és un documental que pretén ser una aproximació al que és la llum des de diversos angles i perspectives, alguns d’ells insòlits. “Per una part hem separat la llum en tres punts de vista -simbòlic, físic i artístic- alhora que l’hem agrupada des de tres principis -característiques bàsiques de la llum, aplicacions de la llum i la llum és vida”, assegura Juan Antonio Querol. “D’aquesta manera els temes tractats ens condueixen els uns als altres bé per similitud o bé per oposició”. En el documental hi ha entrevistes a destacades personalitats del món de la cultura i la ciència, com ara l’investigador Pablo Loza-Álvarez, de l’Institut de les Ciències Fotòniques-ICFO, al director de fotografia Tomàs Pladevall o a l’artista Raquel Cohen, entre altres.

El documental, fet amb la col.laboració de la prestigiosa documentalista catalana M. Dolors Genovés, té una part rodada a Barcelona i l’altra a Morella i comarca, en localitzacions naturals com la pròpia ciutat emmurallada, la Tinença de Benifassà o el cinema municipal de Morella. Lux lucis està dirigit per Juan Antonio Querol, la realització és del propi  morellà i d’Arnau Vilà i Susana Chamorro, té la producció de Deira Duran i Gerard Durantes, i el guió ha estat elaborat per Anna Carretero.

___________
documents
· Enllaç: Lux, lucis
· Facebook: Lux, Lucis al Facebook

Més informació: | |