“El retràs del Parador serà, almenys, de tres o quatre mesos”


_______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dilluns, 15 de març de 2010

No serà, al menys, fins a finals del 2012 quan el Parador pugue estar acabat i entrar en servei. Des de Turespaña i des de l’Ajuntament de Morella s’havia ficat l’horitzó en aquesta data emblemàtica per a Morella per tal d’estrenar el Parador de Turisme, al coincidir amb la celebració del Sexenni.

A pesar de que les obres es van adjudicar a finals de l’any passat, els treballs es troben continuament amb obstacles que, en aquesta ocasió, faran que “el retràs sigue, almenys, de tres o quatre mesos”, segons ha declarat el director territorial de cultura Francisco Medina al periòdic Mediterráneo. D’aquesta manera es trenquen els terminis prevists inicialment de tindre el Parador llest per a l’agost del Sexenni, donat que “l’actuació del túnel encara s’ha de finalitzar perque, en la part inferior, a la zona on anirà el montacarregues, s’ha d’excavar a l’haver-se trobat una zona arqueològica”, apunta Medina al rotatiu provincial.

Medina matitza que “la firma constructora té moltes ganes de començar els treballs, però necessita utilitzar la part de tunel per a col.locar la maquinària”. A eixe inconvenient se’n sumen altres com el permís de Cultura, que previsiblement es donarà “aquesta setmana” o del projecte arqueològic que reclama a la promotora la Direcció General de Patrimoni.

La justificació de tantes demores en aspectes com l’arqueològic i patrimonial es troba en l’emblemàtic lloc on s’ubicarà el Parador de Turisme. “Cal vetllar pel patrimoni, i el convent de Sant Francesc és un dels màxims exponents de l’arquitectura del segle XIV”, conclou Medina. En el mateix article del Mediterraneo, el vicepresident de la Diputació Provincial, Francisco Martinez, assegura que “sempre hem apostat per aquesta instal.lació i no són admisibles nous retrasos perquè entenem que és bàsica”.

Més informació: | |