Oscar Tena es reuneix amb el Secretari de Treball

20091214_vil_oscartena____________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 15 de març de 2010

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena es reunia la passada setmana a València amb el Secretari Autonòmic de Treball i el Director General de Treball de la Comunitat Valenciana, per traslladar-los la situació de Vilafranca creada per l’ERE de Marie-Claire. Óscar Tena els va parlar de la repercussió i problema que crearà als aturats de la zona un ERE d’aquestes característiques.

A la reunió es va propossar de treballar per facilitar el reciclatge de les persones amb formació i també buscant expectatives laborals per al futur. Secretari i Director són coneixedors de la situació de l’ERO de Marie-Claire i van transmetre a l’Alcalde de Vilafranca que hi ha qüestions en les que es pot anar treballant.

Programa per al Sector Tèxtil
Un tema a llarg termini seria la implantació d’un Programa per al Sector Tèxtil que ha segut dissenyat per a la zona d’Alcoi i Ontinyent que ha patit molts problemes als darrers anys. Un programa que a Vilafranca podria tenir cabuda. Ara s’està treballant al voltant d’aquest programa que pròximament serà presentat a Brussel·les i des de l’Ajuntament es treballarà per facilitar informació per acabar de preparar aquest programa que podria ajudar a la reorientació laboral dels afectats per l’ERO.

Una vegada acabe l’actual procés que s’està vivint a Marie-Claire i es coneguen les persones afectades per l’Expedient Regulador es contractaria el que es coneix com a PIE, que es tracta d’una empresa que s’encarrega d’analitzar la situació de cadascuna de les persones i que ajuda a reinsertar a aquestes persones en altres llocs de treball. A més, s’ha conegut que des del Ministeri de Treball es disposa de 2 milions d’euros que podrien ser reorientats al sector tèxtil. El Secretari Autonòmic de Treball i el Director General es van comprometre amb l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena en ajudar al municipi i a la zona afectada per aquest ERO.

A l’edifici que s’està construint al Carrer de La Bassa de Vilafranca i que està destinat a la Mancomunitat Comarcal Els Ports, l’Ajuntament de Vilafranca també comptarà amb disponibilitat de diferents espai, entre ells un aula formativa que s’intentarà que pugue entrar en programes formatius amb titulacions homologades, que puguen obrir expectatives laborals de futur per a les persones aturades de Vilafranca, la comarca de Els Ports i també les terres veïnes de Terol.

Més informació: | |