L’Espai Firal de Morella es situa com un lloc de referència en l’interior de la província


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 16 de març de 2010

La remodelació de l’Espai Firal ha fet que aquesta infraestructura es situe com un lloc de referència a Morella. Les obres, que van finalitzar al maig de l’any passat, han condicionat el lloc per a albergar distints tipus d’activitats molt diverses. Tant és així, que s’alberguen una mitjana de dos actes al mes, alguns dels quals es desenvolupen durant uns quants dies, com la Fira o les festes d’agost. Segons la regidora de promoció econòmica, Sandra García, aquest edifici “constituïx la posada en valor d’un recurs de serveis, tant per a la població local com per al foment de l’activitat turística”.

La regidora ha afirmat que “aquest espai ha donat la possibilitat al sector de restauració local d’oferir els seus serveis en un espai gran, ampli i adequat”. En la memòria de l’Espai Firal, que es va presentar a l’última sessió plenària, es reflectix com en l’últim any es van albergar nou actes privats. Per al present exercici, ja hi ha programades quatre bodes i les comunions. A més dels actes privats, en 2009 es van celebrar activitats tan diverses com a actuacions musicals, còmiques, orquestres, campionats de futbol 3×3, fires infantils i ramaderes.

Característiques de l’immoble
L’Espai Firal té un aforament màxim de 700 persones, amb un pàrquing per a més de 200 vehicles. A més, en l’exterior es pot afegir una carpa per a ampliar l’espai. L’interior s’ha remodelat completament, convertint l’edifici en un espai completament equipat per a l’exercici d’activitats festives, d’oci, culturals, gastronòmiques… L’immoble consta d’un espai principal, serveis, magatzems, zona d’exposicions en un altet, escenari i cuina equipada. Amb la inversió de 440.224,04 euros, dels quals menys de 177.000 es van subvencionar, també s’han modernitzat les instal·lacions elèctriques, el sistema d’aigua i la calefacció. Sandra García també ha volgut lamentar que aquesta obra no va obtindre cap ajuda dels fons Ruralter. “A l’elevat cost de la inversió, cal sumar els 45.000 euros de despeses anuals, derivats del manteniment i amortitzacions de préstecs, i que són assumits per l’empresa pública CISE” ha recalcat la regidora.

A més de totes les obres que s’han realitzat, està previst continuar millorant les instal·lacions. L’ampliació de la cuina i la dotació de noves tecnologies, seran  les pròximes actuacions que s’executaran. Sandra García ha conclòs que “la diversitat i versatilitat de serveis que pot oferir aquest immoble, ho converteixen en un espai únic i de referència a l’interior”. C/ Segura Barreda, nº 28 – Tel. 964 160034 – Fax. 964 160762 – 12300 MORELLA

Més informació: