L’Aplec ha estat de Magdalena


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimarts, 16 de març de 2010

La Comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports 2010 fa un balanç “molt positiu” de les activitats celebrades a Castelló coincidint amb la Magdalena. “Calculem que al voltant de 700 persones vam passar per les diverses activitats que es van fer. A la vesprada es van preparar jocs tradicionals i manualitats per als xiquets (hi participaren una trentena) al Casal Popular de Castelló, a qui agraÏm la seua ajuda per desenvolupar totes les activitats. Després hi hagué un sopar popular en el que participaren unes 200 persones”, s’assegura des de l’organització.

“Després la festa es va traslladar al carrer contingu a l’institut francesc ribalta, on eren les actuacions de Tensos, Alimanya i Línia de Fuego”. Els incondicionals als dos grups vilafranquins no van faltar i es van aplegar vora 600 persones, “tantes que els 450 gots ecològics que havíem comprat en van esgotar en un tres i no res”. Molta gent de la comarca però també de castelló que van acudir atrets pel reclam de l’Aplec. A més, Pau Sancho, cantant de Tensos va llegir un manifest, on es convidava als de La Plana a pujar a la festa comarcal per excel·lència amb un crit que diu que “volem que vingueu fins els Ports, i fins Vilafranca, per disfrutar amb nosaltres de la festa que es prepara. Però sobretot volem que vingueu fins els Ports per fer-vos memòria que aquesta terra té molt que reivindicar. La manca d’infraestructures i de serveis i la desatenció per part de les administracions públiques han sigut un llast històric per als Ports”.

L’organització està molt satisfeta per la bona acollida que va tindre la presentació de l’aplec a Castelló. “Es va demostrar una volta més que l’aplec fa temps que ha traspassat fronteres i és una cosa que tota la gent de Castelló senteix com a pròpia, la qual cosa ens ha d’ajudar a fer més visibles les nostres reivindicacions”, diuen des de l’organització.

La bona resposta en aquestes activitats proaplec celebrades a la capital de La Plana empenta a la comissió organitzadora a no aturar el ritme d’activitats prèvies al XXXIIé Aplec dels Ports amb iniciatives d’aquest tipus que, cal recordar, és la primera vegada que es feien.

___________
documents
Manifest de l’Aplec a Castelló

Més informació: