Manifest de l’Aplec a Castelló


Etiquetes:

Amics i amigues de Castelló: La comarca dels Ports té avui l’oportunitat de fer-se present a terres de Castelló i per això no voldríem perdre l’oportunitat de donar les gràcies al Casal Popular per donar-nos cabuda en aquest espai.

Queden només cinc mesos per a la celebración de l’Aplec dels Ports. Cinc mesos per a que la nostra comarca torne a convertir-se en lloc d’acollida per als milers de persones que, estem segurs, voldran participar d’aquesta festa. A la gent de la Plana, però també de l’Alcalatén, del Maestrat, de l’Alt Palància i l’Alt Millars vos volem fer una crida per a que dels dies 23 al 25 de juliol vingueu, un any més, a Els Ports per celebrar amb nosaltres un Aplec que és tan nostre com vostre.

I volem que vingueu fins els Ports, i fins Vilafranca, per disfrutar amb nosaltres de la festa que es prepara. Però sobretot volem que vingueu fins els Ports per fer-vos memòria que aquesta terra té molt que reivindicar. La manca d’infraestructures i de serveis i la desatenció per part de les administracions públiques han sigut un llast històric per als Ports. Perquè quan als Ports reivindiquem millors carreteres, centres d’atenció per a la tercera edat, transports públics decents, centres de salut i tantes altres coses no ho fem per simple caprici. Ho fem, ho reivindiquem, perquè per als 13 pobles que formem els Ports disposar d’aquest serveis és una qüestió vital, ben bé de vida o mort.

Algú dirà que el que ens mou és un cert interès particular. I potser tinguen raó. Però el que ací està en joc no és únicament la supervivència de cadascun dels municipis. El que està en joc és molt més que això. El que està en joc és l’equilibri territorial, la supervivència d’un paisatge humà i natural que forma part de la memòria històrica de Castelló i del país. Per tot això, la gent dels Ports volem fer-vos veure que els Ports és tan nostre com vostre. Ajudeu-nos a mantindre’l i tots eixirem guanyant.

Bona festa i millor Aplec!!!

Més informació: