EU demana a la Generalitat que no aprove l’ERO de la Marie Claire

________________________
comarquesnord.cat, València
dijous, 18 de març de 2010

Esquerra Unida, mitjançant la diputada de les Corts i representant de EUPV Marina Albiol, ha exigit a la Generalitat que no aprove l’Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa tèxtil vilafranquina Marie Claire i que afectaria a 225 treballadors de la província de Castelló.

En un comunicat, Albiol assegura considerar “prioritari” el manterir els 225 llocs de treball afectats. “Es tracta de persones d’una mitjana d’edat de 45-50 anys que, de quedar-se sense treball, quedaríen completament desemparats i amb escases possibilitats de reincorporar-se al món laboral”, manifestava en un comunicat. La diputada considera que, d’aprovar-se l’ERO per part del Consell, es “deixaria al carrer a 225 treballadors amb l’única excusa d’externalitzar la producció i abaratir els costos, una política molt beneficiosa per a l’empresa, però tremendament destructiva per al teixit productiu de les nostres comarques, que no podem permetre”.

Albiol diu que “el Consell té que colocar-se del costat dels treballadors, els quals no reivindiquen altra cosa que el seu dret al treball i a no ser acomiadatas perquè les empreses aprofiten la crisi per a augmentar els seus guanys”. En el mateix comunicat afegeix que “ens trobem en una situació tremendament injusta que necessita una intervenció de les institucions en defensa del treball digne i estable i no la selva neolliberal que pretén la patronal”.

Més informació: | |