Actes vandàlics al patrimoni urbà Morella


Etiquetes:


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 23 de març de 2010

Malestar al Ajuntament de Morella per diversos episodis de danys al patrimoni urbà realitzats els darrers dies. El trencament d’una paperera a la zona del Portal del Rei i unes pintades aparegudes al remodelat Espai Firal han generat que el consistori prepara una campanya “de conscienciació cívica”, segons apuntava el regidor de governació, Ernest Blanch “per tal de que el poble s’entengue com la casa de tots, i que el que no faríem mai a casa no ho fem tampoc al poble”. “L’esperit incívic d’uns pocs ocasiona molts danys a la ciutat”, senyalava l’edil que anunciava que “ja s’han tramitat les corresponents denúncies”.

Amb el que l’Ajuntament de Morella es té que gastar per reparar les destrosses des gamberros, es podria haver urbanitzat un nou carrer, ampliat alguns serveis, o programat més activitats festeres. El darrer pont de Sant Josep va ser celebrat a Morella amb pintades al Nou Espai Firal.

Bancs, floreres, papereres, i especialment faroles, son el focus de la ràbia dels que no deuen tenir massa coses per distraure’s. El cas és que la seva insana diversió ens costa als morellans massa diners. Soles en la reparació de faroles l’Ajuntament va gastar l’any passat més de 7000 euros.

No és tant sols qüestió de malbaratar recursos, és també qüestió de mala imatge i de seguretat, per que els espills situats en els indrets on sense ells es prou complicat veure si baixa algú, també han estat el focus de la ràbia dels vàndals.

Més informació: