L’Ateneu Assemblea Oberta i Creu Roja Vilafranca no s’obliden d’Haití


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 21 de març de 2010

La festa organitzada aquest dissabte a Vilafranca, entre l’Ateneu Assemblea Oberta i Creu Roja Vilafranca, per tal de recaptar fons d’ajuda a Haití, s’iniciava per la vesprada amb un cercavila a càrrec del grup d’animació ‘La Xalera’ que recorria els principals carrers de la població. La desfilava començava al Rellotge, a l’Avinguda del Llosar i baixava per la Plaça d’en Blasc i l’Avinguda de Castelló fins a la Casa de Cultura. Encara que al principi l’ambient era un poc fred, poc a poc la gent va anar eixint de les seues cases per acompanyar aquest singular cercavila amb un arbre i una regadora gegant, zancos, malabars, pilotes grans i molts elements més que ‘La Xalera’ posava en acció.

L’activitat tenia continuitat a la Casa de la Cultura on els més joves de ‘La Xalera’, realitzaven una gran actuació que barrejava contes infantils, actuacions de clown, números musicals i també malabars i altres elements. Santi Vicente va contar als xiquets i xiquetes de Vilafranca, que juntament amb els pares i mares omplien la Sala Carles Pons, un seguit de contes que van agradar molt als assistents. Carles Ripollés centrava la seua actuació en un número de clown, que va ser molt ovacionat pel públic present. Una actuació d’uns 10 minuts aproximadament en la que sense parlar, Carles representava una graciosa escena de clown. De l’apartat musical s’encarregava un quintet el ‘Vilabrass’, format per Alejandro Ripollés a la tuba, Marc García al bombardí, Martí García a la tuba i Alex Ripollés i Ferran Ulldemolins a la trompeta.

La vesprada tindria també altres actuacions com la de la Margarideta, interpretada per Oscar Fabregat i Clara Altabás i números de malabars amb Sergio Altabas o Josep María Zapater. A l’entrada a la Sala Carles Pons, el públic assistent va fer donatius per ajudar al poble d’Haití en aquesta activitat organitzada per l’Ateneu i Creu Roja.

Conferència de Creu Roja
Amb motiu de la jornada organitzada per l’Ateneu Assemblea Oberta i Creu Roja Vilafranca, tenia lloc a les 7 de la vesprada a la Casa Social una interessant conferència a càrrec de Eva López i Rosa González, cooperants internacionals de Creu Roja, que explicaven els procediments que es segueix per part de la ONG, davant catàstrofes com les que s’han produit a Haití o Xile. Óscar Vicente, President de Creu Roja Vilafranca, va ser l’encarregat de presentar a les cooperants internacionals, destacant que Vilafranca ja ha superat els 3000 recaptats per tal d’ajudar al poble haitià.

Molts son els factors que intervenen davant d’una situació d’aquestes característiques, però el que està clar es que els diferents pasos s’han de fer de manera coordenada. Per exemple al terratrèmol d’Haití, els primers que van acudir a socòrrer víctimes, evidentment va ser la Creu Roja haitiana, però després ja es posava en marxa tot el dispositiu amb el que compta l’ONG a nivell mundial.

El paper dels voluntaris és realment important per a Creu Roja i Vilafranca ha vist als darrers anys com el nombre de voluntaris ha augmentat de manera espectacular. L’estructura provincial de Creu Roja està tenint un paper destacat d’ajuda davant aquestes situacions.

Més informació: |