La Unió alerta d’una onada de robatoris d’animals en les granges de Castelló


______________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimarts, 23 de març de 2010

La Unió alerta d’una onada de robatoris d’animals en les granges de la província de Castelló davant la impotència dels ramaders que a més travessen per una crisi de preus durant els últims mesos. L’últim conegut va tenir lloc en una explotació de boví d’Olocau del Rei en la nit del passat dijous, però en els últims mesos hi ha un degoteig constant de robatoris d’animals, la majoria dels casos de porcs però també de cabres i d’ovelles. La Unió reclama major vigilància en les zones rurals per a evitar aquest tipus de robatoris i canvis en l’actual Codi Penal per a canviar la tipificació dels delictes en el sector agrari.

En l’actualitat la majoria dels robatoris, per exemple de collites o animals, són considerats pel codi Penal com una mera falta de furt que únicament es castiga amb una menuda multa. Tampoc castiga el Codi Penal la reincidència en el camp i d’aquesta manera un presumpte lladre podria cometre en el termini d’un any fins a quatre robatoris i ser tipificat no obstant això només com una falta. De la mateixa manera, La Unió demanda que s’investiguen els circuits de comercialització de la carn procedent dels animals robats en diferents granges de la província de Castelló, ja que no es pot seguir la trazabilidad del producte. En aquest sentit, caldria comprovar així mateix l’existència de possibles llocs que s’utilitzen com una espècie d’escorxadors clandestins com el qual es va descobrir fa uns mesos als Ports.

La Unió insta també als ramaders a extremar les mesures de seguretat en les granges, denunciar la possible presència de persones o vehicles sospitosos per les zones rurals i els robatoris si els hagués davant les forces de seguretat, els ajuntaments o davant la pròpia organització agrària.