Morella presenta la Setmana de l’Educació i el programa d’activitats de Pasqua


Etiquetes:


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 23 de març de 2010

La regidora de cultura i educació, Palmira Mestre i el de joventut, Rhamsés Ripollés, han comparegut en roda de premsa per a presentar la programació d’activitats de les pròximes setmanes. La setmana de l’educació començarà el dijous i es centrarà en el tema de l’alimentació, mentres que el Programa d’activitats “De Pasqua a Rogativa”, tindrà els primers actes el divendres i s’allargarà fins a principis de maig.

Setmana de l’educació
La regidora d’educació ha destacat “la gran involucració que han tingut les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Aquesta col·laboració conjunta amb l’Ajuntament ha aconseguit que el programa d’esta setmana siga molt ampli i amb una gran diversitat d’activitats”. Aquest serà el quint any que es programen activitats ludico-didàctiques dirigides al públic infantil, durant aquesta setmana. Cada una de les cinc programacions ha anat enfocada a un tema i, en la present s’ha triat parlar sobre l’alimentació. Per exemple, les últimes han anat dirigides a la paleontologia, la interculturalitat o el medi ambient. Mestre ha explicat que “en aquest curs, s’han detectat alguns problemes alimentaris, per la qual cosa s’ha cregut convenient dedicar aquestos dies a parlar de la importància del menjar, que és un tema que desperta interés en la resta de la comunitat educativa”.

La programació és molt variada i inclou, des de tallers per a elaborar pizzes, mones de Pasqua o pastissos, a conferències, jocs o representacions teatrals. Els distints tallers per a preparar menjars estaran impartits per distints restauradors de Morella. També col·laboraran nutricionistes, professors o la Creu Roja. Finalment, la regidora ha afirmat que “un altre dels objectius és que els distints centres educatius treballen conjuntament”. D’aquesta manera, els alumnes d’infantil visitaran l’Escola de Primària, per la qual cosa aquestes visites serviran els pròxims alumnes per a conéixer el nou espai en què es trobaran en el curs següent.

Programa de Pasqua
La regidora de cultura, Palmira Mestre, també ha explicat que “respecte a la programació de Pasqua, les activitats religioses seran l’eix vertebrador, però s’ha ampliat l’oferta d’altres disciplines”. Les cercaviles i la “Trencà” de l’hora iniciaran divendres que ve les activitats. L’objectiu d’aquesta programació és “aprofitar que durant estes festes hi ha més gent en Morella, per a ampliar la nostra oferta i els serveis que oferim”.

Entre tots els actes, destaca l’ampliació de la programació cultural, amb noves visites guiades sobre la història i les llegendes de la localitat, la reobertura de l’exposició del Castell, la inauguració de l’exposició de la nevada de gener, el concert de la banda o les visites gratuïtes a l’observatori. També s’ha reforçat la programació esportiva, amb una marxa a peu organitzada per l’associació d’esport de muntanya ESPEMO, arribades de marxes senderistes o el campionat de futbol sala 24 hores o, l’oferta destinada als jóvens, amb ampliació de l’horari del Casal Jove i organització de campionats de videoconsoles, futbolí, ping-pong o trivial.

Més informació: