“Sense transpot públic de qualitat, no hi haurà un turisme de qualitat”


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Benidorm
dimarts, 23 de març de 2010

El representant dels municipis de l’interior, Ximo Puig, s’ha desplaçat fins a Benidorm per a assistir a una nova reunió del Consell Valencià de Turisme. La sessió estarà presidida per la consellera de turisme, Belén Juste i el conseller d’infraestructures, Mario Flores, ja que es tractaran qüestions relatives a la importància de les comunicacions per al desenvolupament d’una destinació turística. Puig, plantejarà la falta de transport públic en les zones d’interior de la Comunitat i la necessitat de reforçar-ho.

Segons el primer edil de Morella, “la limitació de transport públic, és un dels hàndicaps més importants per a atraure turistes”. Puig considera que “cal reforçar la dualitat entre la costa i l’interior”. Per a l’alcalde, per exemple, l’anunci de l’arribada de l’AVE a València i Castelló, “és molt positiva, però a més cal treballar per a reforçar el transport que arriba als municipis que es troben lluny de la costa, ja que l’interior cada vegada està més perifèric”.

El transport públic, a més de millorar considerablement l’arribada de turistes a un municipi, “augmenta la qualitat de vida dels ciutadans d’eixa localitat”, ha explicat Puig. Per exemple, en el cas concret de Morella però extrapolable a altres municipis valencians, la falta d’Hospital i de transport públic que connecte directament amb Vinaròs -centre més pròxim- fa que els ciutadans hagen de desplaçar-se en vehicles particulars.

L’alcalde de Morella també afirma que la falta de transport en els municipis d’interior “genera greus problemes estructurals en l?economia de la població i suposa un dels hàndicaps més importants per al desenvolupament rural i sostenible”. Cal recordar que la localitat dels Ports compta amb només dos línies d’autobusos al dia, entre setmana i una els dissabtes, que connecten amb Castelló. A més, aquest viatge té una duració pròxima a les tres hores, ja que entra per quasi tots els municipis fins a la capital de la província.

En els últims tres anys, s’han aprovat tres mocions, per unanimitat, en les sessions plenàries municipals, per a sol·licitar a la Conselleria d’Infraestructures i Transport que es reforçara aquest servei. En estos acords es proposava, almenys, que els autobusos connectaren amb Castelló diàriament, que una d’aquestes línies fóra directa amb la capital de província i una altra fins a Vinaròs. De moment, “la Generalitat no ens ha contestat, per la qual cosa aprofitarem aquesta sessió amb el conseller Mario Flores per a traslladar-li directament les nostres preocupacions”, ha conclòs l’alcalde de Morella.

Més informació: |