Es presenta la novel·la guanyadora del premi de novel·la curta del Maestrazgo


Etiquetes: , ,

________________________
comarquesnord.cat, Cantavieja
dijous, 25 de març de 2010

Els pròxims dies 30 i 31 de març es presentarà la novel·la “Masia Muela” de Miguel Ángel Carcelén Gandía, guanyadora de l’IV Premi de Novel·la Curta de la Comarca del Maestrazgo. El dia 30 es presentarà en Cantavieja, en el Centre Cultural (Plaza Espanya, 12), i el dia 31 en el Museu Provincial de Terol (Plaza Fra Anselmo Polanco, s/n), i ambdues tindran lloc a les 19:30 hores. Està previst que en les presentacions intervinguen Mariano Balfagón, president de la Comarca del Maestrazgo, Conquilla Hernández, periodista i membre del jurat del premi, i el propi autor del llibre.

La Comarca del Maestrazgo va llançar a la fi de l’any 2008 la quarta edició del Premi de Novel·la Curta de la Comarca del Maestrazgo. Aquest premi va sorgir amb la idea de fomentar l’escriptura i la creació literària tenint com eix l’escenari del Maestrazgo, d’una banda, i difondre entre els habitants el potencial literari del seu territori incitant-los a participar, convertint-se a un temps en creadors i protagonistes de les seues novel·les, per un altre.

Una novel.la de Miguel Ángel Carcelén Gandía
En aquesta quarta edició el guanyador del premi ha estat Miguel Ángel Carcelén Gandía, funcionari del Ministeri de l’Interior i escriptor. Miguel Ángel compagina la seua professió de funcionari del Ministeri de l’Interior amb l’activitat literària i l’adreça de Publicacions Acumán. Té més d’una dotzena de novel·les publicades, així com llibres de recopilació d’articles periodístics i contes. Al llarg de la seua trajectòria literària ha estat guardonat en més de dos-cents certàmens literaris. Ha estat col·laborador de distints diaris: La Tribuna de Toledo, La Veritat d’Albacete, Diari d’Eivissa, Jerez Informació, i forma parteix de diverses antologies, d’entre les quals destaca “A cel obert. Narradors de Castella-la Manxa”, editada per la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa. El jurat d’aquest IV Premi de Novel·la Curta Maestrazgo ha estat constituït per Conquilla Hernández, Antón Castro i Pedro Rújula, tots ells grans coneixedors de la Comarca del Maestrazgo.

De la novel·la han dit que “destaca per la sorprenent capacitat per a desenvolupar una novel·la negra en el cor del Maestrazgo, és a dir, en el mitjà rural, sense deixar per això de respectar els cànons del gènere, a més de l’entitat i actualitat dels temes tractats, des de la dificultat de construir una vida sentimental en un entorn poc poblat, el paper mediador que el clergat exerceix en la comunitat o l’homosexualitat, tot això abrigallat per una prosa madura, omple de matisos i adequada al ritme de la intriga”. La seua dotació és de 1.500 euros i la publicació de la novel·la amb una edició de 700 exemplars.

Més informació: | |