Iniciatives Turístiques i AstroMorella firmen un acord d’ús i manteniment de l’Observatori


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 25 de març de 2010

L’empresa pública Iniciatives Turístiques i l’associació Astronòmica AstroMorella han  arribat a un acord per a regular l’activitat de l’Observatori ubicat a Torremiró. Ambdós organitzacions es comprometen a complir unasèrie d’acords i fixen com serà l’explotació turística d’aquest lloc. Segons la consellera delegada de l’empresa, Sandra García, “la firma d’este conveni és molt important perquè regula i garantix el bon funcionament d’un atractiu turístic rellevant per a la nostra localitat”.

Per mitjà d’aquesta firma, Iniciatives Turístiques es compromet a cobrir totes les despeses derivades de l’activitat de l’Observatori, previstos en el Pla de Manteniment, així com de gestionar la recaptació dels ingressos i distribuir-los. L’Associació d’astronomia assumix completament la preparació i execució de les sessions guiades concertades a través de l’entitat pública. A més, l’associació realitzarà una funció de promoció turística, utilitzant els mitjans i contactes disponibles. Així, aquesta organització ja ha elaborat un calendari de visites anual i àmplia l’oferta cultural de l’Ajuntament de Morella, en dates assenyalades. En aquest apartat, cal ressenyar que s’han programat dos visites gratuïtes per al cap de setmana de Pasqua i el següent.

L’associació també podrà desenvolupar activitats no gratuïtes dirigides a tercers, del tipus conferències, cursos o semblants. Sandra García afirma que “per mitjà d’aquest acord, aconseguim que l’associació augmente l’oferta cultural, bé organitzant-la amb nosaltres o bé pel seu compte, el que significa que l’Observatori es posa en valor i està a l’abast de turistes i el conjunt de la població de la nostra comarca”.

Cal recordar que l’Observatori es va finançar a través dels fons LEADER+ i que l’Associació Portmader va cedir la gestió a l’Ajuntament de Morella. Així mateix, el consistori va traspassar la responsabilitat de la gestió a Iniciatives Turístiques de Morella.

Més informació: