Continua la Setmana de l’Educació


Etiquetes:


_______________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 26 de març de 2010

L’obesitat i la sobrecàrrega tenen ja caràcters d’epidèmia. Es tracta d’una malaltia que presenta greus conseqüències en l’edat adulta i que comença en la infància: Són moltes les raons que han conduït a aquesta situació. D’una banda, el nostre país ha sofert grans canvis en les últimes dècades que han repercutit enormement sobre el tipus d’alimentació. Les dietes tradicionals han estat reemplaçades per dietes amb major densitat energètica, el que significa més grassa i més sucre afegit en els aliments, unit a una disminució del consum de fruites, verdures, cereals i llegums. Per una altra, aquests canvis alimentaris es combinen amb estils de vida que reflecteixen una reducció de l’activitat física en el col·legi i durant el temps d’oci. Aquest és un dels motius per els que enguany la setmana de l’educació de Morella es dedica a la alimentació i la seva importància.

Dijous s’encetava en taller de pitzes i l’elaboració d’un panell de la piràmide alimentària a l’escola de primària. Divendres els tallers també han passat per la guarderia, a través dels tècnics del taller d’ocupació Terra de ‘Trobada de la Mancomunitat de la Taula del Sènia. Els xiquets més menuts han gaudit d’un conte on el protagonista, Goyozampabollos, els ha explicat les propietats dels bons aliments, i d’aquells que no són tant bons.

Per la vesprada, en el col·legi de primària, el primer cicle ha participat d’un taller on la dietista i experta nutricionista, Susana Ripollés, ha anat introduint-los en els bons hàbits alimentaris. La dieta mediterrània és del tot equilibrada, però el menjar ràpid s’ha introduït sigil·losament en totes les llars, i a dia d’avui, resulta molt complicat acabar en aquestos hàbits que, d’altra banda, tenen molt a veure en el ritme de vida, i les jornades laborals, de l’home i de la dona, que provoquen que no és pergue tant de temps per a elaborar el menjar.

Propers actes
Les activitats de la Setmana de l’Educació s’allarguen fins el proper dimarts. Així dissabte a les 19h. en la Casa Ciurana, Raquel Pedro, membres de Creu Roja i de Nevera d’idees, participen en una taula rodona oberta a tots els que vulguen. Dilluns a les 10,30h.actuarà el trio de corda Ars Musici per als alumnes de 2on i 3er Cicle de Primària, i a continuació per als alumnes de 1er Cicle de Primària. El mateix dilluns per la vesprada hi haurà un taller de rebosteria morellana sense gluten per al 2on cicle de Primària a càrrec del Restaurant El Cid. El dimarts, finalment, hi haurà un taller de mones de Pasqua impartit per el Restaurant Daluan i una xarrada-taller sobre trastorns de la conducta alimentària a càrrec de l’Assemblea de Creu Roja de Morella. Com a colofó els alumnes de primer cicle i escola infantil podran gaudir de la representació de teatre “Pedra a pedra” a càrrec de la companyia de Teatre de l’Home Dibuixat.

Més informació: