Els visitants han d’escollir la millor fotografia de la gran nevada


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 27 de març de 2010

Morella acull des d’aquest dissabte una mostra fotogràfica de “La Primera Gran Nevada del Segle XXI”. L’Ajuntament del municipi ha pretés que “les distintes mirades dels ciutadans contribuïren a mostrar la varietat de paisatges formats i el que va significar per a cadaacú, la nevada més espectacular dels últims vint anys”, ha afirmat la regidora de cultura Palmira Mestre. Candelers, ventisquers, tractors obrint camins, animals amb dificultats, xiquets jugant o el patrimoni monumental de la ciutat tenyit de blanc, donen una àmplia visió de tot allò que va significar el temporal per als ciutadans de Morella i de part de la comarca. La inauguració ha estat presidida per la pròpia regidora i per l’alcalde de Morella, Ximo Puig.

Aquest ha sigut un dur, fred i llarg hivern, que ha deixat en l’interior castellonenc molts dies de nevades. Mestre explicava que “els veïns de la localitat estan un poc farts de neu, però realitzar aquest viatge en el temps és molt bonic i produïx una certa placidesa”. Segons l’edila, “durant els dies de neu, els ciutadans de Morella van eixir al carrer amb càmeres de fotos i van retratar els distints paisatges. Els principals objectius de la mostra són posar en valor aquelles instantànies, mostrar una visió general de la situació que vam viure a través de moltes mirades i convertir eixa visió en un atractiu turístic”.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha explicat en el seu discurs d’inauguració que “darrere de la gran nevada, que va ser un temps molt complicat, hi ha una part poètica, que és la que ens mostren els participants”. El primer edil també ha realitzat una mirada al passat, recordant “que aquesta nevada és com les que recordem de quan érem xicotets”. Finalment, ha conclòs la seua intervenció amb el desig que “l’any de neus, es convertisca en any de béns”.

L’exposició està composta per unes 60 fotos, triades entre les quasi 300 que s’han rebut. Durant els dies que estiga oberta l’exposició, els visitants podran votar les que consideren millors.

Cal recordar que la gran nevada es va iniciar el 7 de gener, data assenyalada per al municipi per celebrar-se el dia de Sant Julià, patró de la ciutat. En total, es van acumular uns 40 centímetres de neu. Però no sols va ser la precipitació la que va convertir l’experiència en l’ambigüitat de la fascinació pel paisatge i l’odi pels problemes ocasionats. El vent i el fred van fer que les conseqüències s’allargaren durant dies, dificultant la volta a normalitat en el municipi i, sobretot, als masos.

A les Sales Gòtiques de l’Ajuntament es pot apreciar una xicoteta mostra del que van significar cinc dies de dificultats, fred, paisatges blancs, incomunicacions o dur treball. Sant Julià va portar enguany “La Primera Gran Nevada del S. XXI”.

Més informació: |