L’Aplecològic replanta un dels paratges afectats per l’incendi de 1994


________________________
comarquesnord.cat, Sorita
dissabte, 27 de març de 2010

La Comissió Organitzadora de l’Aplec dels Ports va organitzar aquest cap de setmana activitats a Sorita i a Forcall. I es que la intenció dels organitzadors de l’aplec de Vilafranca, es que també l’espirit de l’antesala de la festa sigue compartit per tots.

Va ser un dels paratges que va patir l’incendi de 1994, en el que la nostra comarca va perdre 10.000 hectarees de bosc, la escollida per a la celebració de la festa de l’arbre de la comarca. El terme de Sorita va ser un dels afectats per aquelles flames, i per algunes altres, que no fa tant van tornar a emportar-se part del patrimoni natural que conserva aquest municipi.

En la plantació van participar una vintena de persones que van poder, fins i tot coneixer un nou mètode que fa més ràpid i eficaç la repoblació. L’associació Amics de Palanques va ser l’encarregada d’explicar el procés.

Les activitats van continuar per la vesprada al poble, amb musica i espectacles que van gaudir menut i grans. Aquest cap de setmana també els iaios de la residencia de Forcall van tenir també actuació pro-aplec. En aquest cas el pajaso Nandet va fer una bona collita de somriures.

L’Aplec dels Ports, previst per al darrer cap de setmana del mes de juliol, cau enguany a Vilafranca, girant la roda que cada any porta la festa comarcal per excel·lència als més diversos pobles. Les activitats proaplec enguany han tingut fites destacades com activitats celebrades a Castelló coincidint amb la Magdalena de la capital de La Plana i encara hi ha més de previstes per als mesos que queden per a l’Aplec.

Més informació: |

1 comentari

  1. Va estar molt be, una llastima que no vinguere mes gent a disfrutar de un dia i una festa tant bonics. Espero que l’any que ve es repetisca i la pugem gaudir mes gent.