Vilafranca exposa maquetes de Gaiates de premi


Etiquetes:


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dissabte, 27 de març de 2010

El dissabte pel matí tenia lloc a Vilafranca la inauguració de l’exposició ‘Gaiates de premi a Vilafranca’, que es pot visitar fins al 15 de maig a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament. Aquesta exposició de maquetes de gaiates guanyadores a Castelló és propietat de la Gaiata 15 ‘Sequiol’ i de la Fundació Ruralcaixa i són els propis membres de la Comissió els que reprodueixen els monuments en maqueta. Enguany estan d’enhorabona ja que ‘Sequiol’ ha guanyat el 1er Premi de Gaiates de les passades Festes de la Magdalena.

L’acte s’iniciava amb un cercavila des del Rellotge, a l’Avinguda del Llosar, fins l’Antic Ajuntament, amb la presència dels membres de la Comissió de la Gaiata 15 de Castelló. La desfilada comptava amb les Regines i Dames de les Festes 2009 de Vilafranca, les madrines de la Gaiata ‘Sequiol’, membres de la corporació municipal encapçalada per l’Alcalde, Óscar Tena i el grup de dolçaina i tabalet de l’Associació Cultural Gaiata 15 ‘Sequiol’.

De tallar la cinta per inaugurar l’exposició, s’encarregaven la madrina del sector castellonenc i la Regina de les Festes de Vilafranca, Melisa Tejero. Molts veïns i veïnes de Vilafranca van voler assistir a l’acte inaugural d’aquesta exposició en la que destaca la llum i el color de les maquetes de gaiates i els nombrosos elements que des de ‘Sequiol’, s’ha aportat a la mostra. El Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Víctor Tena va obrir els parlaments.

Seguidament, seria l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena el que dirigira unes paraules al públic vilafranquí i castellonenc que es donava cita a les Sales Gòtiques.

La Gaiata de ‘Sequiol’ pujava fins a la inauguració de la mostra de Vilafranca a gran part dels membres del col•lectiu. La seua Presidenta, Elisabeth Breva va voler manifestar “la satisfacció d’aquest sector fester de Castelló amb l’exposició organitzada a Vilafranca”. Pel moment, la gent que ja ha visitat l’exposició ha pogut gaudir de l’esplendor de les ‘gaiates’ que en aquestes reproduccions ens mostren el treball de l’Associació Cultural Gaiata 15 ‘Sequiol’, en l’única mostra d’aquestes característiques existent a la ciutat de Castelló.

Més informació: