Com previndre les lesions dels cuidadors



________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 29 de març de 2010

Fent visibles les assistències: una aposta per la qualitat de vida, ere el taller que aquest dilluns s’ha pogut seguir a Morella des del programa Cesad. L’objectiu, aprendre tècniques de prevenció del dolor d’esquena i altres lesions associades a les persones cuidadores. El curs, que ha emprat la sala del Consell de la Vila, ha tractat tant de les lesions físiques com emocionals.

Cuidar-se per a poder cuidar, és la màxima que s’ha de tenir en compte en aquesta i moltes altres tasques. Però sovint tenir cura d’una persona suposa un excés de treball i, com a conseqüència, el cuidador no sol trobar temps suficient per atendre les pròpies necessitats; per aquest motiu és freqüent que relegui la seva vida personal a un segon pla. I es que en aquest camp tant importants son les lesions físiques que poden produir-se en el cuidador com les emocionals. Respecte als problemes físics, majoritàriament, tenen a veure en l’esquena.

En aquest cas també hi han pautes a seguir i bons hàbits posturals que ens poden ajudar. Begoña Moliner, fisioterapeuta, i Ana Portal, formadora i experta en igualtat, han donat compte de totes les pautes que cal tenir en compte per a que els cuidadors no es desgasten ni física ni mentalment en la seva important tasca.

Es demanaran més cursos semblants
El curs està promogut per la Diputació Provincial a través del Programa Cesad que compta amb el patrocini del Fons social europeu i el Ministeri de Política Territorial. L’Ajuntament de Morella demanarà altres cursos com aquest, davant el gran interès i bona resposta que ha tingut aquest.