Morella continua treballant per a incentivar l’ocupació


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 29 de març de 2010

El grup creat per l’Ajuntament de Morella i format per representants de totes les àrees municipals i de l’empresa CISE, ha dut a terme el seu segon encontre per a analitzar la situació laboral del municipi i incentivar l’ocupació de la localitat. L’alcalde del municipi, Ximo Puig, ha afirmat que “la prioritat de l’acció del govern local és que tots els ciutadans i ciutadanes tinguen treball”. Per això, en la reunió es va analitzar el mercat laboral actual i es va parlar de futurs projectes que incentivaran l’ocupació. Respecte d’això, Puig ha tornat a lamentar la situació de l’obra del Parador, ja que “si Conselleria no estiguera posant entrebancs, no hi haurien desocupats en el sector de la construcció a Morella i es reactivaria l’activitat de la ciutat”. El primer edil ha incidit en aquesta qüestió, ja que “estes ocupacions afavoririen també els ciutadans de la comarca i garantirien la situació laboral durant dos anys; no entenen la insensibilitat davant d’aquesta realitat”.

Altres projectes importants per a incentivar l’ocupació i que ja estan licitats són el CEDES i les obres del Pla E. Cal recordar, que a través d’aquest pla es canviarà l’entrada del Castell i es rehabilitarà el llenç d’una zona de la muralla, es realitzarà un nou edifici cultural, es renovaran les instal·lacions del Col·legi Mare de Déu de Vallivana per a reduir la despesa corrent i es millorarà l’equipament de noves tecnologies dels edificis municipals. Aquestes quatre obres s’han publicat avui en el Butlletí Oficial de la Província. L’alcalde ha destacat la importància d’estes actuacions, ja que el Pla E de 2009 va suposar més de seixantes noves ocupacions, de les quals algunes van tindre continuïtat una vegada finalitzada l’obra.

El Pla de “Treball per a Tots” incorpora la vocació general de l’acció de govern a través de tres branques, les polítiques actives, la intermediació i promoció de l’empresa i el mercat laboral i la formació. Del primer punt, cal destacar que ja s’han sol·licitat les ajudes ENCORP, EZOINT, PAMER i Salari Jove. Respecte a la intermediació, la Borsa de treball del consistori seguix potenciant-se i cada vegada són més persones les que s’inscriuen o s’informen. Durant el mes de març, ha augmentat el nombre d’inscrits en 20 persones i s’han tramitat set ofertes de treball. L’àrea d’Infodona també ha registrat trenta-set consultes de treball en les últimes setmanes, que s’han vinculat a la Borsa. Ximo Puig també ha atorgat molta importància a l’aspecte de la formació, ja que es continua treballant per a augmentar l’oferta de cursos. Segons l’alcalde, “la formació és la palanca definitiva d’una societat avançada”. Entre els mesos de març i d’abril s’han impartit o estan programats un curs de desenvolupament rural, centrat en les energies renovables, un d’informàtica, un taller d’inserció laboral, el Pla Integral d’Ocupació i un altre d’orientació per a l’ocupació. L’edil destacava el primer dels cursos que s’impartirà en les properes setmanes, ja que “les energies renovables s’han convertit en una possibilitat laboral important”.

La situació de l’ocupació del mes de febrer marca que el nombre de desocupats ha augmentat en sis persones, situant-se en 107. Però, també destaca la dada que s’han registrat 64 contractes realitzats, encara que 38 d’ells han sigut temporals i principalment del sector servicis. Ximo Puig ha conclòs que “les dades no són tan negatives com al nostre entorn econòmic però hem de continuar treballant per a estabilitzar el deteriorament del mercat laboral i posar les condicions per a una consolidació positiva”.

Més informació: