Marie Claire i sindicats acorden l’extinció de 175 contractes i la suspensió de 50


Etiquetes: , , ,

_________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dimecres, 31 de març de 2010

Segons ha explicat a l’agència de notícies EFE la representant de CCOO, Adoración López, la negociació, que va començar ahir a les 17.30 hores i va acabar passades les 23.00 hores en la Direcció general de Treball a València, va ser “molt tibant” i “l’Administració va forçar els acords perquè va mostrar la voluntat d’aprovar l’expedient independentment que es pactara o no amb els treballadors”.

L’assemblea de treballadors decidirà avui si confirma el principi d’acord, que contempla per a les extincions una indemnització de 25 dies per any treballat amb un topall de 14 mensualitats. Pel que fa als cessaments temporals, s’ha pactat que afecten a 50 treballadors, encara que quan passe el període de quatre mesos únicament 40 empleats tornaran a treballar, i els altres deu “es van voluntàriament o els acomiadarà l’empresa”.

A més, López ha assegurat que l’adreça en cap cas ha garantit la viabilitat de l’activitat de l’empresa i que la possibilitat de canviar extincions de contractes per prejubilaciones “ha quedat en l’aire” perquè “tampoc es va posar diners damunt de la taula”. Marie Caire S.A. va plantejar a mitjan febrer l’expedient per a 225 treballadors dels dos centres de producció situats en la província de Castelló, situats en la capital de la Plana i a Vilafranca.

L’empresa ja va passar per altre procés d’extinció de contractes al febrer de 2009 en el qual es van veure afectats altres 92 treballadors, tots ells de la planta de Castelló. Després de l’actual expedient, l’empresa acabarà amb una plantilla de 650 empleats, 150 en la planta de Castelló i la resta pertanyents a Vilafranca, encara que altres 40 d’ells es reincorporaran una vegada passen els quatre mesos de l’expedient temporal.

La intenció de Marie Claire és eliminar la línia de producció de la planta de Castelló, situada en la carretera de Borriol, i mantenir-la com seu administrativa i logística, mentre que el centre de treball de Vilafranca concentraria la producció tèxtil.

Més informació: | | |