“M’han matat dos ovelles; se veu perfectament que estan acabades de matar”


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 31 de març de 2010

Els voltors han tornat a actuar a les nostres comarques una vegada més. En aquesta ocasió els animals s’han cebat amb 20100331_atacvoltors_230x774un ramat d’ovelles del Mas de Ferrer, en una finca que gestiona Ismael Ferrer, i que està propera a l’hotel del mateix nom. En declaracions a Els Ports Ràdio, la ràdio comarcal, Ferrer apuntava que “m’han matat dos ovelles. Se veu perfectament que estan acabades de matar. Se n’han menjat encara no arriba a meitat i una altra, pel que sigue, a pogut marxar d’ells i només li han arrancat uns borrullons de llana, però s’ha refugiat a un corral que tenen allí al costat”

Ismael Ferrer, encara que reconeix que “dos ovelles no me suposen molt perquè en tinc moltes” també apuntava que “totes les baixes són lamentables, i més en moments que estem passant d’una crisi molt gran en la ramaderia”. En conèixer l’acat, el ramader ha seguit el protocol indicat. “Les he tapades perquè m’han dit que eixò és el que hi ha que fer”, explicava als micròfons de la ràdio comarcal amb l’escepticisme cap a les administracions, a les que els deia que “si volen buitres, em pareix molt correcte, però no han de ser els ramaders els que tinguen que tindre cura d’ells”, ja que “de cara a la foto tot és molt bonic, però a l’hora de la veritat els seguiments i tot el que es fa no val per a res”

Acabades de criar
Les ovelles “ja havien acabat de criar”, puntualitza Ferrer. “Jo quan crien ja les tinc al corral i ja no vull problemes de tot este tipus, que ja en vaig tindre prou fa cinc anys i ara les tinc pràcticament sempre al corral. Per desgràcia així és com tenim que funcionar, no tenim més remei perquè si no els buitres no ens deixarien corders”. El ramader recordava com, cinc anys enrere, “ja vaig tenir problemes en una altra finca, per a després no cobrar res, però me van matar unes ovelles i, molta propaganda, però a l’hora de la veritat, no pagen res”.

Altres ramaders apunten que aquests fets es produeixen més sovint del que s’acaba coneixent pels mitjans de comunicació, però que hi ha vegades que no es fan públics els fets, però no per això els atacs són puntuals.

___________
documents
Àudio: Ismael Ferrer, “les ovelles ja havien acabat de criar”

Més informació: |