Per què sempre hi ha lluna plena a Setmana Santa?

comarquesnord.cat . Els Ports . Matarranya . dimecres, 31 de març de 2010 .
Etiquetes: , ,

Cada any la lluna plena llueix al cel dels nostres pobles durant la Setmana Santa. I no és casualitat. Conta la història que la nit en la que el poble jueu va fugir d’Egipte, hi havia lluna plena i això els va permetre prescindir que la llum artificial i així no van ser descoberts pels soldats del faraó.

Els jueus celebraven eixe aconteixement cada any durant la pasqua jueva, que sempre concorda amb la lluna plena. Podem estar segurs, per tant, que el primer Dijous Sant de la història hi havia una gran lluna plena, ja que Jesús celebrava amb els seus discípuls aquesta festivitat durant el Sant Sopar.

Per això, l’Església fixa la Setmana Santa en la primera lluna plena de la primavera, que es presenta entre març i abril. Conseqüentement provoca que la Setmana Santa oscil·le cada any en el calendari, ja que és busca la seua màxima coincidència amb l’esplendor de la lluna plena.

Aquest 2010 ha estat el Dimarts Sant el dia amb la lluna més rodona, però també estarà present, ja lleugerament minvant durant el Dijous i el Divendres Sant

Més informació: | |