L’Ajuntament de Morella demanarà en Plenari solucions als atacs dels voltors


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 1 d’abril de 2010

L’Ajuntament de Morella, com ja s’acordava en la darrera reunió del Consell Municipal Agrari, presentarà en el proper ple una moció per recordar-li a la Conselleria de Medi Ambient que continuen registrant-se molts problemes per la interacció dels voltors en el ramat de la zona. Les baixes enregistrades per l’atac de voltors es un altra carrega per a les explotacions que els ramaders no estan disposats a seguir assumir. Aquest mateix dimecres més de 200 voltors atacaven i mataven a dos ovelles d’un ramat al Mas de Ferrer.

Rafael Pallarés, regidor d’agricultura de l’Ajuntament de Morella, denunciava que “no hi ha tant de problema com potser ha hagut en altres moments puntuals, però segueixen havent atacs dels voltors i cal buscar una solució. Pareix que hem agafat el problema ressignats i aixó no pot ser”.

Alguna solució caldrà buscar, perquè les accions marcades en la reunió de la Fabrica Giner ja fa tres anys de poc han servit. “Els voltors no tenen per què ser un enemic dels ramaders, sinó al contrari, i el natural no és que els tinguem que tindre por. Hem de tornar a la normalitat”

El control de la població, i el sumnistre d’aliment sols en determinats moments, i no de forma continua, podrien ajudar a solucionar el problema, en qualsevol cas des de l’area d’agricultura i ramaderia de l’ajuntament es considera que qualsevol decisió que es prengue té que ser consensuada amb els ramaders. “Cal reunir-se amb els implicats, que són en aquest cas els ramaders i fer el possible per a buscar entre tots una solució definitiva”, conclou el regidor.

Més informació: