Massalió estrena amb èxit la primera “Cicloturista”


Etiquetes:


_______________________
Marc Martí Badia, Massalió
dilluns, 5 d’abril de 2010

A primera hora del matí del passat dissabte les bicicletes de muntanya van anar omplint poc a poc la plaça major de Massalió. Mentre l’organització repartia les acreditacions per a identificar a cadascun dels 20100404_massaliocicloturista_226x255corredors, els participants aprofitaven per a gaudir d’un lleuger almorzar a base de cafè, llet, suc i coca dolça. Entre els esportistes hi havien persones de tot tipus, des de xiquets de la vila amb ganes de passar un matí diferent gaudint de l’esport fins a membres de clubs ciclistes d’altres poblacions amb ganes de conèixer els camins i el paisatge del municipi matarrayenc. En total, van ser 49 els ciclistes que van prendre la sortida, la gran majoria procedents de diferents pobles del Matarranya, tot i que també van participar esportistes procedents d’Alcanyís i corredors provinents de poblacions catalanes que passen les vacances a la zona. Cal destacar que, a més dels 49 ciclistes, també va participar un corredor que va decidir fer la ruta llarga corrent.

Després d’aquest primer avituallament, els ciclistes es van reunir davall la meta instal·lada al ben mig de la plaça per a començar conjuntament la ruta. Si bé, els primers kilòmetres el grup va avançar més o menys cohesionat, una volta el recorregut va enfilar el camí cap a la punta de les Foes, el diferent nivell dels participants va fer dispersar el grup. D’aquesta manera, els corredors més preparats tres quarts d’hora després van començar a arribar al segon avituallament. En aquest punt, els participants van poder descansar de la primera part de la ruta i van recobrar les forces menjant entrepans de pernil salat, coca de poma i coca de pebrot. Havent descansat, tots els participants van reprendre la marxa, separant-se els inscrits de la ruta llarga, que van dirigir-se cap al Mas de la Roja, i els del recorregut més curt que van seguir el camí de la Vall d’Alcanyís direcció Massalió. Al voltant de dues hores després d’haver sortit de la plaça, gran part dels participants ja havien finalitzat el recorregut i estaven preparant-se per a gaudir del dinar de convivència. Aixi, en tots els corredors asseguts en una gran taula gaudint d’una bona fideuà acompanyada de vi de la vila, va finalitzar la I Cicloturista de Massalió.

Els membres del Club de la Joventut de Massalió, organitzador de l’activitat, van valorar positivament el resultats d’aquesta primera cicloturista. Tot i que el nombre de participants no va ser molt alt, el bon ambient i la satisfacció dels inscrits respecte a la ruta i a l’organització, van fer que els membres de la entitat cultural definiren la cita com un èxit.

Més informació: