Morella tornarà a donar el 0,7% a ONGs


Etiquetes:


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 6 d’abril de 2010

L’Ajuntament de Morella tornarà a destinar el 0,7% del pressupost a ajudar al Tercer Món. La quantitat de 15.500 euros es va aprovar en la reunió del Consell de la Solidaritat. Ara, en les pròximes sessions plenàries s’aprovaran les bases i les ONGs podran presentar els seus projectes. La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha destacat que “a pesar de la crisi, Morella es tornarà a bolcar amb l’ajuda al Tercer Món”.

La quantitat és lleugerament inferior a la de l’any anterior -1500 euros-, a causa de la reducció del pressupost del consistori. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

L’any passat es van presentar nou projectes, dels quals set van aconseguir ajudes. Aquestes van ser Médicus Mundi, Delwende, Kiberia Lialile School, Mans Unides, Assemblea de Cooperació per la Pau i Asol. Aquestes ajudes, van contribuir a la construcció d’internats, millores tècniques i educatives en col·legis, es van realitzar programes d’assistència social per a dones, de reinserció de menors, es va millorar l’agricultura i ramaderia i es va comprar material sanitari. Els països que es van beneficiar de les ajudes van ser Índia, Kenya, El Salvador, Burkina Faso i Tuníssia. Estes organitzacions han de comprometre’s a realitzar un esforç per conéixer-se, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i que tinguen com objectiu conscienciar del desastre moral en el món.

Solidaritat amb Haití
Aquestos dies també s’està duent a terme el recompte de les quantitats que els ciutadans de Morella van destinar a pal·liar els efectes materials del terratrémol d’Haití. Un dia després de la catàstrofe, Creu Roja de Morella i la Parròquia van posar a disposició dels col·laboradors cinc números de compte distint, en les tres entitats bancàries que hi ha en el municipi. A més, com va coincidir amb la festivitat de Sant Antoni, es van donar les recaptacions de missa i es va posar un donatiu en la tradicional orquestra. En total, la Parròquia ha recaptat més de 7.000 euros mentres que l’associació comarcal va acumular més de 700 euros en l’orquestra. A estes quantitats, caldrà sumar els donatius que es van fer a Creu Roja, ja que el recompte es realitzarà a nivell autonòmic. La regidora també ha volgut agrair la participació ciutadana a través d’aquestos donatius, destacant que “els morellans continuen mantenint el compromís amb els més necessitats”.

Més informació: