Morella supera tots els rècords turístics en Setmana Santa


Etiquetes:


_______________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 7 d’abril de 2010

Les previsions per al pont de Setmana Santa eren optimistes, però les dades demostren que s’han superat les expectatives. Morella ha batut tots els registres de visitants durant aquestos dies. Els principals indicadors per a quantificar el volum de turistes mostren que s’han millorat els números en cada un d’ells. El Castell ha batut el rècord d’entrades des que l’Ajuntament va recuperar la gestió, es a dir, des de que es tenen dades comptabilitzades, el pàrquing ha millorat clarament els registres i les consultes a l’Oficina de Turisme i visites al museu Temps de Dinosaures també s’han incrementat.

Com vam anunciar la setmana passada en un comunicat oficial, els hotels i cases rurals es trobaven al 95%, pel que es preveia que s’acabarien completant les places restants. Doncs bé, durant la nit del dijous al divendres, l’ocupació va estar al 90%, però a partir d’aquest dia i fins al dilluns, tot s’ha trobat al 100%. Inclús, des de l’Oficina de Turisme apunten que han hagut d’enviar a visitants a altres hotels de la comarca.

Respecte als cotxes que han pogut acudir fins a la localitat, en el párquing s’han comptabilitzat 3096 estacionaments en una setmana. És a dir, uns 1000 més que l’any anterior i 500 més que en 2008. Cal recordar, que durant aquestos dies s’habiliten unes quantes zones d’aparcament, per a què quan el párquing principal estiga ple, els vehicles es dirigisquen cap a altres punts. Només es comptabilitzen els automòbils que entren al principal. A més, enguany han arribat díhuit autobusos, en una època que no són molt típiques les excursions. L’any passat no va arribar cap i en 2008, dos.

Sens dubte, un dels principals índexs que s’utilitzen per a valorar estos dies, són les visites al Castell. La fortalesa ha acollit a 6383 visitants en cinc dies, uns 1500 més que l’any anterior, sobre els 800 més que en 2008 i més de 2000 visitants més que en 2007. És a dir, esta ha sigut la Setmana Santa amb més nombre d’entrades venudes per a visitar la fortalesa des que l’Ajuntament va recuperar la gestió. La regidora de promoció econòmica, Sandra García ha afirmat que “enguany el nombre de visites al Castell ha sigut molt estable entre el divendres i el diumenge, situant-se sobre els 1500 cada dia. Açò és una diferència respecte a altres anys, en els que la quantitat era molt variable”. La regidora també ha explicat que “el bon temps ha sigut un dels factors determinants perquè el nombre de visitants fora tan elevat, ja que, per eixemple, l’any passat va nevar i això ens va perjudicar”. Un altre dels elements que García ha apuntat com importants a l’hora d’atraure turistes enguany, ha sigut “la rehabilitació i posada en valor d’un dels enclaus més importants del Castell, com és el Palau del Governador”. Aquesta fortalesa alberga l’exposició sobre la història del Castell, realitzant un recorregut per ella a través dels personatges més emblemàtics que han ocupat la nostra localitat.

Les altres dos dades importants a l’hora de fer el balanç del pont són les visites a l’Oficina de Turisme i al museu “Temps de Dinosaures”. Al punt d’informació van acudir 2082 persones, mentres que el museu va vendre un total de 1525 entrades, la qual cosa suposen uns números un 20% més elevats que l’any anterior. Hi ha molts visitants que preferixen no acudir a l’Oficina de Turisme perquè des de l’any passat es repartixen plans de la localitat en el párquing. La principal Comunitat Autònoma de procedència dels visitants ha sigut Catalunya, seguida de prop de la Comunitat Valenciana.

A més d’aquestes dades, encara falta recomptar algunes, com el del nombre de visites a l’exposició de “La Primera Gran Nevada del Segle XXI”, situada en l’Ajuntament o el del Museu del Sexenni. El que sí que està clar és que el dissabte van passar per la mostra de la neu més de 600 persones.

Sandra García ha explicat que “el balanç és molt positiu, però també cal tindre en compte que veníem d’un hivern molt dur per al turisme”. La regidora conclou que “hem situat nous rècords, però hem de continuar treballant perquè l’esforç continue donant bons resultats”.

Més informació: