Palanques, líder en reciclatge de piles


________________________
comarquesnord.cat, Palanques
dimecres, 7 d’abril de 2010

La Campanya Provincial de Reciclatge de Piles Usades va arribar les 342.000 unitats retirades en 127 municipis 6 d’abril. El diputat de Medi ambient, Vicent Aparici, ha presentat aquest dimarts el balanç de la Campanya Provincial de Recollida de Piles Usades, que durant 2009 ha assolit reciclar 342.000 unitats. Un projecte mediambiental en el qual han participat els ajuntaments de menys de 20.000 habitants (127 municipis) i en la qual han col·laborat més de 600 establiments de tota la província. Tots aqueixos comerços van ser equipats amb contenidors per a la recollida selectiva de piles usades i que seran autoritzats com centre col·laborador.

La present campanya ha assolit la recollida de 227.730 piles convencionals (7,5 tones reciclades) i respecte a les denominades piles botó la xifra s’ha elevat fins a les 115.000. Per a fomentar la recollida selectiva de piles, la Diputació va crear un premi de 2.000 euros per al municipi que més piles reciclara per habitant. El guanyador ha estat el municipi de Palanques, amb la ràtio més alta de grams reciclats en tota la província, a pesar dels seus escassos 23 habitants censats.

El vicepresident segon, Vicent Aparici, ha recordat que “les piles usades és un dels majors contaminants que existeixen en el planeta. Una sol pila usada pot contaminar 6,5 milions de litres d’aigua, per posar un exemple. El nostre sistema de recollida duu 10 anys actiu i amb aquesta campanya volem relanzarlo encara més. Les piles són fabricades amb elements químics considerats com tòxics, de fet, 30 per cent del seu contingut són materials que causen danys a la salut i el medi ambient. Existeixen estudis que mostren que 35 per cent de la contaminació per mercuri és ocasionada per les bateries que s’incineren amb les escombraries domèstiques”.

Més informació: | |