Morella es redefineix a base de “Zumbidos”


______________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 9 d’abril de 2010

El consistori morellà ha decidit vincular-se a la eina web Ziudad, que permet contestar als suggeriments, queixes, peticions o propostes dels ciutadans. Es tracta de “fer un pas més per a atendre a les inquietuds dels morellans”, va explicar el regidor de tecnologies de la informació i de la comunicació, Ernesto Blanch. A més de formar part de la xarxa, Morella es convertix en la primera localitat que s’incorpora com enllaç integrat en la web oficial del municipi. Aquest acord s’ha anunciat en una roda de premsa en la què han comparegut el mateix Blanch i un dels creadors de l’aplicació, German Domínguez.

Blanch ha explicat que “també és molt important recolzar la gent del nostre territori que té iniciatives interessants”. Els creadors són de Castelló i aquest projecte va nàixer en la Universitat Jaume I. El regidor opina que “les Administracions ens hem d’implicar per a potenciar aquestes iniciatives que creiem que estan imbricades dins del que nosaltres entenem com un canvi de model econòmic”. L’edil ha destacat que “fins ara es rebien consultes per correu electrònic i moltes d’elles es tractaven en juntes de Govern. El que pretenem amb aquesta eina és que este procés s’agilitze i que els ciutadans opinen amb el seu nom o de forma anònima, per a poder respondre a les seues inquietuds”.

Ziudad és una xarxa social en què un usuari crea un “zumbido” en el que formula una petició, una queixa o una proposta. És llavors la gent la que valora si és important o no. Una vegada que el “zumbido” compta amb diversos suports, aquest és enviat de forma automàtica a l’Ajuntament, que té l’obligatorietat de contestar. Després, els ciutadans poden valorar la resposta municipal. Blanch afirma que “encara que la nostra ciutat és menuda, continuem treballant perquè la ciutadania tinga un accés adequat a les noves tecnologies i això augmente el grau d’interrelació, tant amb l’Administració, com entre els propis ciutadans”. Segons Domínguez, “l’objectiu de Ziudad és que hi haja participació ciutadana per a redefinir la localitat” El creador també va explicar que aquesta eina “té total independència i no està controlada per l’Ajuntament” Respecte a la iniciativa adoptada pel consistori, Domínguez opina que “és un exemple de tranparencia”

El projecte va nàixer en l’esdeveniment Iweekend de la Universitat Jaume I l’anypassat. Després ha aconseguit altres premis, com l’Empodera a la millor iniciativa global en el present any o altres reconeixements. Ziudad va botar a la web i es va convertir en realitat el passat mes de febrer, per la qual cosa és una idea nova i en fase de creixement. L’aplicació és d’àmbit nacional, encara que un ciutadà filtra per la seua localitat i mostra les seues inquietuds. Blanch ha conclòs que aquest pas “és una aposta per la creativitat, per l’enginy intel·lectual i per les noves tecnologies”.

Més informació: |