El Pla Municipal de Renovació Urbana continua amb l’inici de les obres de Sant Julià


Etiquetes: ,


____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 12 d’abril de 2010

Les obres del Carrer Blasco de Alagón van finalitzar la setmana passada, i avui comencen les de Sant Julià. El Pla Municipal de Renovació Urbana afronta l’obra més extensa, en quant a dimensions i pressupost, planificada per a enguany. En total, s’adequaran 300 metres de carrer, que suposaran un cost de quasi 400.000 euros.

Tal i com estava previst, al concloure’s les del vial principal, es donaria inici a les del carrer paral·lel. El Carrer Sant Julià és uns dels carrers més transitats de Morella, sobretot per vehicles. Des que es va limitar l’accés pel carrer principal, ha suposat la principal via de pas cap al centre de la ciutat i, també, s’ha convertit en la principal via de descongestió. El regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “per mitjà del Pla Municipal de Renovació Urbana, estem treballant i planificant totes les actuacions necessàries. Enguany, primer hem condicionat Blasco de Alagón, ara Sant Julià i a finals de 2010 rehabilitarem el tram de la Plaça Colom, el què suposarà més de 700.000 euros d’inversió, una xifra molt important”.

La rehabilitació del carrer consistirà a renovar la instal·lació de clavegueram, la connexió d’aigua amb les vivendes, les conduccions d’enllumenat públic i l’empedrat nou de tot aquest tram, que va des de “Les Calzades” a la Casa Ciurana. Segons el regidor, “aquesta obra és molt rellevant quant a extensió, pressupost i objectius marcats”. L’obra està finançada pels Plans Provincials de 2009, el Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis i fons propis de l’Ajuntament.

Tres fases
L’obra comptarà amb distintes fases, tal com s’ha fet en altres actuacions, per a així disminuir els problemes de trànsit i les molèsties als veïns” afirmava Ripollés. Segons la planificació realitzada, “l’obra es prolongarà durant quatre mesos i, només durant dos setmanes es tallarà totalment el tràfic” comentava l’edil. La primera fase anirà des de la Casa Ciurana fins abans de la intersecció amb El Carrer Confraría. En aquest carrer, es circularà en sentit invers a l’actual, de manera que s’accedirà per Sant Julià i es girarà per la Confraría. En la segona fase, s’arreglarà la intersecció, per la qual cosa el vial romandrà totalment tallat, durant unes dues setmanes. En la tercera de les fases, s’accedirà per la Confraría i ja es podrà circular per Sant Julià i Sant Nicolau.

L’empedrat que s’utilitzarà serà igual que el del carrer annexe, el de Sant Nicolau. Aquest vial es va renovar fa dos anys, per la qual cosa amb l’actuació que s’executarà, els carrers paral·lels a la Blasco de Alagón, quedaran totalment rehabilitats.

Més informació: |