L’alcalde de Forcall es reunirà aquest dijous a València amb Benestar Social i amb Patrimoni

_____________________
comarquesnord.cat, Forcall
dilluns, 12 d’abril de 2010

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, es reunirà aquest dijous a València amb la titular de la Conselleria de Benestar Social i amb la directora general de Patrimoni. Varis son els temes pendents que Forcall té amb aquestes dos àrees de l’administració autonòmica.

Per una banda, l’alcalde de Forcall espere trobar més sensibilitat en la consellera Angelica Such que la que van tindre els seus antecessors per a l’ampliació de la Residència de Forcall. En aquest sentit Pérez recorda que l’empresa que gestiona la residència ja fa molts anys que està disposada a ampliar el centre geriàtric sempre que la conselleria li assegure que, al menys 35 de les 40 places que contempla el projecte d’ampliació, siguen de caràcter públic. La mateixa empresa està disposada a assumir el cost de l’obres, uns 2 milions d’euros. L’alcalde de Forcall afirma que en l’ampliació no sols s’aconseguiria augmentar les places, que per altra banda tenen molta demanda per la poca oferta pública que hi ha en aquestos moments, si no que a més, és crearien al voltant de 15 llocs de treball, a més del que pugue generar la pròpia obra.

Declaració de Bé d’Interès Cultural de la Santantonada
Per altra banda amb la directora general de Patrimoni hi han pendents, varies qüestions. Per una part la declaració de Bé d’Interès Cultural de la Santantonada, que malgrat tenir tots els informes favorables del Consell de Cultura i les Universitats, incomprensiblement continua amb l’expedient paralitzat. A més la preocupació per la no protecció de les restes trobades en la Moleta dels Frares, en la ciutat romana de Lesera, és una altra de les qüestions a enraonar amb la titular de cultura. Finalment el consistori forcallà insistirà en el compromís de l’administració autonòmic encara no acomplit amb la rehabilitació de l’ermita de Sant Josep. En aquest cas aquesta ermita ja va estar contemplada en el darrer conveni signat entre la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i el Bisbat de Tortosa per a la recuperació de patrimoni, i fins i tot compta amb el projecte que es deu de portar endavant. No obstant, açò una anualitat rere l’altra apareix exclosa de les accions que executa la administració autonòmica, i es corre el perill d’arribar massa tard.

Més informació: | |