El PSPV aprofitarà la Jornada de Cultura de Morella per a reivindicar el recolzament a les escoles de música

______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 15 d’abril de 2010

El PSPV de Castelló celebrarà divendres que ve 16 d’abril una nova jornada de debat per a abordar la situació actual de la política cultural que s’està portant a terme en la província de Castelló. Aquesta serà la quarta taula de treball temàtica, tal com ha anunciat el secretari d’Idees, Programes i Formació de l’adreça socialista, Josep Gisbert, després de celebrar ja les corresponents jornades al tema dels residus, i que va tenir lloc en Vall d’Uixó, la de dependència que es va desenvolupar a Borriana, i la de sanitat a Castelló, com continuació de les conclusions de la Primera Convenció Política que va tenir lloc el passat mes de desembre sobre Idees i Propostes per a la província, sota el lema Castelló, visió de futur, amb el qual “es pretén crear un plantejament consensuat entre el nostre partit i la societat per a solucionar problemes i fer propostes capaces d’afrontar els reptes que ens esperen i preparar a la nostra província per als pròxims anys”, afig Gisbert.

Aquest nou debat sectorial prestarà especial importància al col·lectiu dels Escoles de Música, en perill d’extinció després de l’abandó per part de la Generalitat de les polítiques de suport. Per aquest motiu, el PSPV-PSOE aprofitarà la jornada per a reivindicar majors ajudes econòmiques que garantisquen la subsistència d’aquestes importants eines de formació, que tant arrelament tenen en nostra Comunitat i particularment en la nostra província. De fet, cap recordar que el PSPV de Castelló s’ha interessat per conèixer de primera mà la greu situació per la qual estan travessant les societats musicals valencianes a causa de els deutes que manté amb ells la Conselleria de Cultura, per l’incompliment dels seus convenis anuals amb l’Institut Valencià de la Música, i sumat a les retallades pressupostàries que el Consell ha realitzat per a aquest àmbit. Per això, Joves Socialistes de la província de Castelló, amb el seu secretari general Samuel Falomir al capdavant, va mantenir una reunió al febrer amb el vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez, així com també amb el seu president provincial, Manolo Esbrí. Falomir va estar acompanyat per la sotssecretària de la Comissió Executiva Provincial, Mª José Salvador, la secretària de Cultura i Educació, Montse Ferrer i per la diputada autonòmica responsable de Cultura, Sol Sorribes. Una de les principals qüestions que es van tractar en la trobada, en el qual també va estar la diputada autonòmica, Sol Sorribes, va anar la reducció de manera sistemàtica i progressiva que estan patint les partides pressupostàries per part de la Conselleria d’Educació.

La taula sectorial del divendres tindrà lloc en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella a partir de les 18’30 hores, moment que l’alcalde de la localitat, Ximo El Puig, al costat de Josep Gisbert, donaran la benvinguda als assistents i presentaran la jornada. Posteriorment, es desenvoluparà la primera taula de treball, presentada i moderada per Montserrat Ferrer, secretària de Cultura i Educació, sota el títol “Política cultural: la gran abandonada”, a càrrec de Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura. Després d’un menut descans, la jornada continuarà amb la segona taula de treball “La cultura en la província de Castelló. Propostes del PSPV-PSOE”, on la diputada de les Corts Valencianes, Sol Sorribes, i el regidor de Cultura del Grup Socialista de l’Ajuntament de Vila-real, Joan Vicent Sempere, traslladaran al públic els suggeriments i aportacions del partit per a millorar la situació actual de la política cultural en la província, en una taula moderada per la diputada provincial, Ana Belén Edo.

Per altra banda, Josep Bordás, secretari general de l’agrupació socialista de Morella, i el secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Francesc Colomer, seran els encarregats de l’acte de clausura de la jornada que se celebrarà en la capital de la comarca dels Ports.

Més informació: | | | |