L’Ajuntament de Morella inicia accions legals contra Portmader


Etiquetes:


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 15 d’abril de 2010

El Ple de Morella assignarà un advocat i un procurador per a iniciar el procediment judicial contra el repartiment dels fons Ruralter-Leader, que du a terme l’Associació Per al Desenvolupament Integral dels Ports-Maestrat (Portmader). Des del consistori, s’ha decidit iniciar el procediment degut “a la forma arbitrària en què s’han repartit els fons, sense respondre a cap tipus de criteris i, del qual ens sentim discriminats”, afirma el primer tinent alcalde, Ernesto Blanch.

Segons explica l’edil, “en els últims anys hem presentat projectes importants per a la nostra localitat i per al desenvolupament econòmic del territori, com l’Espai Firal o l’Escorxador, i s’han denegat les ajudes”. En concret, Blanch pensa que “tant l’Espai Firal com l’Escorxador son iniciatives novedoses que encaixen a la perfecció amb el que ha sigut tradicionalment el Leader, és a dir, projectes amb objectius de desenvolupament rural i integral del territori” En el repartiment d’enguany dels fons, s’han tornat a denegar les subvencions a aquestes infraestructures.

Un altre dels projectes que va presentar l’Ajuntament per a enguany va ser la construcció del Museu de la Ciutat i Restauració de les Torres de Sant Miquel. En aquesta ocasió, Portmader va assignar 18.000 euros al projecte, dels 120.000 sol·licitats. Segons el tinent alcalde, “la proporció era mínima i, en quant es va denunciar la situació davant dels mitjans de comunicació, es va generar una irregular modificació dels criteris i se’ns va concedir un poc més. Encara que s’atorga la subvenció, es posposa el pagament fins l’any 2013, per la qual cosa el projecte es queda penjant”.

Blanch també explica que “demanarem explicacions a Conselleria per a veure quin és el funcionament del repartiment, ja que Portmader no ens les dóna. En aquestos moments, estem contactant amb l’Administració Autonòmica i esperant resposta”.

Fora del terme del recurs, el regidor assevera que “es produïx una clara discriminació a l’Ajuntament de Morella i als empresaris de la localitat, respecte a altres municipis, a més d’una clara discriminació partidista”. Blanch tampoc entén que “la piscina coberta de Todolella reba més del màxim assignat en el repartiment, justificant-se la novetat i la seua importància en el territori, quan és la quarta piscina d’aquestes característiques en la comarca”. Per tot això, Ernesto Blanch creu que “s’ha produït una situació arbitrària i hem de posar-la damunt de la taula”.

Aquest dijous, plenari
A més d’aquest punt de l’orde del dia, el Ple debatrà dos mocions presentades per l’equip de govern. Una es centra en la problemàtica dels atacs dels voltors al ramat, tal com es va anunciar en un comunicat dimarts passat i l’altra tornarà a abordar la situació de l’edifici Colomer-Zurita. A més, es presentarà el Pla Especial de Paratge Natural Municipal de Pereroles i un informe de la gestió de la biblioteca, s’adjudicaran definitivament els Pastos de la Muntanya de Vallivana i s’assentaran les bases del repartiment de les ajudes per a ONGs.

Més informació: