Blanch: “Alfredo Querol segueix sense explicar la discriminació a Morella”


Etiquetes: ,

20091106_plenari_450x
________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 16 d’abril de 2010

El tinent alcalde de l’Ajuntament de Morella ha tornat a contestar al comunicat oficial del Grup de Desenvolupament Rural Portmader. Blanch ha recordat que “demanem explicacions de per quines l’Ajuntament de La Todolella no rep el mateix tracte que els altre i, en la resposta del Senyor Alfredo Querol, aquesta qüestió es òbvia”.

Al seu entendre, “es tracta d’una cortina de fum, per a no clarificar els criteris i les qüestions de fons en les adjudicacions”. Des de l’associació es recrimina al consistori perquè Morella és el municipi que més dotació percep. Si examinem les partides, la Fundació Blasco de Alagón, adscrita a Morella rep 70.000 euros per a projectes que dubtosament es realitzen en el municipi ja que no estan especificats en els conceptes i no es contemplen inversions a Morella. A més, tal com va apuntar Ernesto Blanch en el dia d’ahir, “moltes de les ajudes que figuren en els privats de Morella són per a empresaris o institucions que exerceixen la seua activitat fora del nostre municipi”.

Comparances
Blanch també ha volgut fer algunes comparances. Els supòsits 289.000 euros destinats a Morella, s’adscriuen a veintidos projectes, mentre que els 215.000 a La Todolella, que si que s’invertiran íntegrament en el municipi, pertanyen a quatre expedients. És a dir, que una ferreria que coneix bé l’alcalde de La Todolella rebrà quasi el doble de subvenció que l’empresa més afavorida de Morella. El tinent alcalde ha recordat que “la Todolella ha sobrepassat la quantitat acordada, que eren 120.000 euros per Ajuntament, al·legant la individualizació del projecte, i és la quarta piscina coberta de la comarca”.

Recurs en marxa
En la sessió plenària de dijous es va aprovar la nominació de l’advocat i procurador que realitzarà el recurs legal. Blanch ha explicat que “presentem un recurs com Ajuntament perquè es clarifiquen totes les qüestions i, perquè hem de solidaritzar-nos amb els empresaris als quals se’ls ha denegat l’ajuda”. Referent a les afirmacions del President del Portmader, Blanch afirma que “sempre donarem suport projectes de caràcter comarcal, però no els quals utiilzan a la comarca en benefici propi”. El tinent alcalde també ha asseverat que la política de la qual parla Alfredo Querol, és precisament “la contrària a la qual aplica”. Blanch ha explicat que les intencions de l’Ajuntament són que “es prevalga a tots els municipis, però sense cap tipus d’arbitrarietat”. “La filosofia dels fons és ajudar al desenvolupament rural i ens agradaria veure com veuen a Europa que es prevalguen les ajudes de caràcter folklòric abans que projectes que ajuden econòmicament”.

Finalment, Blanch sí que ha agraït irònicament a Portmader “que notifiquen les causes de la desestimació dels projectes a través de la premsa, perquè ni a les empreses públiques ni a les privades, ni la denegació ni la motivació els han estat remeses per cap llera formal”. Pel que sembla, la negativa a la sol·licitud de CISE ve condicionada per l’annex III. No obstant això, el Espai firal es va acollir a la mesura “Prestació de Serveis Bàsics per a l’economia i la població rural”, que vénen marcades per l’annex V. En la qüestió de l’altra infraestructura, el concepte era “Millora i acondicionament de l’escorxador a Morella”, la qual cosa no implica cap transformació alimentària.

Més informació: |