El President de Portmader considera injustificada la “pataleta” de l’Ajuntament de Morella


Etiquetes:


________________________________
comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
divendres, 16 d’abril de 2010

Alfredo Querol Plana, President de Portmader, sosté que “en el repartiment dels fons Ruralter-Leader s’ha intentat mantenir sempre un equilibri entre les entitats locals i les empreses privades. Recolzant en la mesura del possible als menuts empresaris i autònoms, és clar sense deixar de costat als ajuntaments de la zona. En la convocatòria 2009, es van adjudicar 2.000.000 euros en subvencions, es van presentar 115 sol·licituds i es va fer un gran esforç a l’hora d’adjudicar els fons, concedint 87 ajudes de les 115 presentades, sent desestimades 13 per no ser elegibles segons l’ordre quedant sense ajuda 15 projectes per no arribar a la puntuació minima exigida, encara que a l’associació li hauria agradat poder disposar de mes diners per a ajudar a mes municipis i mes emprenedors, però els diners que teníem per a repartir era el qual era 2.000.000 d’euros.

Querol manifesta no estar d’acord en absolut, amb les manifestacions del primer tinent alcalde de Morella, Ernesto Blanch quan afirma que es produeix una clara discriminació cap als empresaris de la localitat, pel que fa a altres municipis. “Morella és el municipi que més projectes ha presentat, se li han concedit 22, i el qual més ajudes ha rebut dels 28 municipis de la zona Ruralter-Leader. Segons el President de Portmader, si que és cert que l’Ajuntament de Morella va sol·licitar una ajuda per a la rehabilitació de les Torres de Sant Miquel i construcció d’un museu, però ?a Ernesto Blanch se li ha oblidat dir que detectat l’error ho cride personalment per a dir-se’l i que li va ser concedida la màxima ajuda que li corresponia al seu ajuntament, 71.460,15 euros el 60 % d’aquest projecte pel que no puc arribar ha entendre com pretenia rebre 120.000 , en altres parts pot ser que haja pogut ser però ací és el que és”.

Referent a la construcció de l’Escorxador i el Espai Firal no hi ha dubte que són dos projectes que van a contribuir al desenvolupament socioeconòmic del municipi. Però “vull informar-los que han anat a demanar diners on no tocava perquè no han fet els deures i no s’han llegit els documents per a demanar la subvenció?. L’ajuntament de Morella té cedida la gestió del Espai Firal, al CISE. El CISE és una empresa i té més de 10 treballadors. A les ajudes Ruralter-Leader sol poden optar les microempreses amb menys de 10 empleats. Pel que fa a l’escorxador simplement dir l’activitat pròpia de l’escorxador suposa una transformació de productes agroalimentaris i que no pot ser subvencionada amb fons Ruralter-Leader”. I afegeix que “tot això que acabe de dir està en l’Ordre de convocatòria de les ajudes, i no serà perquè no tenen personal en l’ajuntament per a estudiar-les”.

“A més pels comentaris abocats en el comunicat i semblant que hi ha mes d’un que sembla tenir amnèsia m’agradaria recordar una sèrie de qüestions que en tota aquesta polèmica no podem deixar de costat. Quant a l’ajuda sol·licitada per a la construcció d’un escorxador portmader se’ls ha ajudat i informat perquè aquesta ajuda la sol·licitaren dins de les ajudades de ruralter- paisatge que és on es deuen sol·licitar, ja que si malament no record des de la Conselleria d’Agricultura ja s’ha rebut alguna ajuda”, s’apunta.

“El Sr Blanch diu que se li concedeix una ajuda i que aquesta serà efectiva en 2013, m’agradaria recordar-li que com membre de la junta directiva deuria saber que totes les ajudes totes són per a les anualitats 2012-2013”

“Sincerament i amb el cor en la mà no puc entendre com els diligents municipals de Morella poden mostrar aqueixes dues cares, d’una banda alardear de les inversions multimillonarias que des de les diferents administracions es porten a terme en el seu municipi i per altra banda com poden queixar-se tan amargament quan tenen en les seues mans una notificació en la qual se’ls comunica que no se’ls concedeix una ajuda per falta de puntuació o per no ser el lloc on deu sol·licitar-se aquesta ajuda cree que així no es fa comarca. Per a acabar i com resum m’agradaria que quedara molt clar que des del Portmader vam pensar que el futur de les nostres terres va lligat a les nostres gents i mai més per a concedir una ajuda s’ha preguntat que color o tendència política és , si no que se li ha preguntat per quants llocs de treball crea o manté. Encara que cert és i dec reconèixer que si que hi ha una discriminació que entenem com positiva cap als menuts municipis”, es conclou.

Més informació: