Vilafranca millora l’àrea recreativa de les Fonts de Llosar


Etiquetes:


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
divendres, 16 d’abril de 2010

Durant aquesta setmana s’han iniciat a Vilafranca, els treballs per a l’adequació de l’àrea recreativa de les Fonts del Llosar. L’obra, gestionada per l’Ajuntament de Vilafranca i finançada amb el programa de compensacions mediambientals de l’empresa Renomar, compta amb un pressupost de 22.300 euros i està sent executada per les empreses vilafranquines Feiglu S.L. i Juan Carlos Alcón.

Amb l’actuació s’han derribat uns antics torradors que hi havia a l’aire lliure i s’estan fent importants millores a l’entorn, tals com la reparació dels abeuradors , la demolició de les grades existents junt a la font i la seua nova construcció amb lloses. A més, també s’estan refent unes escaletes existents entre la zona de la xopera i els abeuradors. Les millores a les Fonts del Llosar es completaran amb l’anivellació del terreny, l’eliminació de les soques dels xops que van ser tallats en el seu dia i la plantació de nous xops.

Amb les compensacions mediambientals està previst fer més actuacions al terme municipal de Vilafranca. Així també es millorarà l’àrea recreativa de La Canaleta, situada en el creuament dels camins de les Coves del Forcall i la Ratlla del terme, on hi ha uns torradors. Als jardins del casc urbà es pretén reposar arbres i col·locar més bancs.

Finalment cal destacar que també hi ha dotació econòmica en matèria senderista, ja que es realitzarà un marcatge total dels senders al terme municipal de Vilafranca. Per fer eixes tasques es compta amb un pressupost de 37.700 euros.

Més informació: