Patrimoni informa a favor del projecte arqueològic previ a construcció del parador nacional de Morella

comarquesnord.cat . València . dilluns, 19 d'abril de 2010 .
Etiquetes: , ,

La Direcció territorial de Patrimoni ha informat favorablement el projecte arqueològic previ a la construcció del Parador Nacional de Turisme de Morella. El Ministeri d’Indústria va presentar la documentació el 15 de març i l’informe favorable es va emetre el 30 de març L’informe, signat per la Cap de Servei i el Tècnic en Arqueologia, estableix que el haurà de “presentar sol·licitud d’excavació, per a la totalitat de les obres o per a cadascuna de les zones delimitades en el projecte”.

Malgrat l’autorització, els tècnics de Patrimoni censuren els mètodes utilitzats fins a la data en alguns dels treballs previs que s’han portat a terme. Així, assenyalen que “en la zona objecte del projecte es van realitzar diverses excavacions, algunes metodològicament reprovables de les quals no tenim informació” Així mateix indiquen tots els llocs en els quals s’haurà d’actuar abans que s’inicien les obres. Així s’haurà d’excavar en diversos punts del Convent de Sant Francesc incloent el refetor, les cuines, el claustre, el pati d’instrucció, la pròpia església i la capella de la comunió. De fet tot el recinte de l’església de Sant Francesc haurà de ser excavat de manera manual. En el refetor s’haurien de documentar les restes anteriors al segle XIX. En el pati d’instrucció s’haurà de tenir en compte el paviment i en funció del seu valor es determinarà l’excavació. En el convent de les Monges Agustinas s’haurà de realitzar un seguiment de les excavacions en el pati. Mentre, en el palau del Governador s’haurà de realitzar un inventari dels béns mobles i un alçat topogràfic del mateix. En aquest cas es determina que haurien d’actuar tres equips d’arqueòlegs que haurien de contar amb arqueòlegs, topógrafos i documentalistes.

Des de Patrimoni exigeixen que es realitze un Pla de Treball en el qual s’indique com es compaginaran les excavacions amb els treballs de construcció. Ara l’informe haurà de ser confirmat per la Direcció general de Patrimoni. A continuació Turespaña haurà de traure a licitació el projecte arqueològic, que té un pressupost de més de 1,8 milions d’euros. L’informe arqueològic serà previ a l’inici de les obres del Parador.

Més informació: | |