Puig: “Morella l’única cosa que vol és que Conselleria deixe d’entorpir i que comencen ja les obres del Parador”

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “nosaltres no volem conflictes, l’única cosa que demanem és que pensen en la gent i no en actuacions partidistes”. A més, Puig “suplica als que entorpixen les obres, que deixen iniciar-les, pel bé dels morellans”. També recorda que “l’actitud del director territorial de patrimoni fa que s’estiguen perdent més de 100 llocs de treball, i això és una responsabilitat manifesta”

Del comunicat emés recentment per Patrimoni, s’extrau que està basat en un document intern, però que encara no està aprovat ni, per tant, enviat a totes les parts implicades. En ell, s’afirma que el projecte arqueològic tindrà “un pressupost de més de 1,8 milions d’euros”. És a dir, pràcticament el mateix pressupost que la construcció de tot el túnel, que és de 1.936.000 euros. A més, s’especifica al màxim com hauran de realitzar-se les actuacions. Puig respon que “el treball de Medina consistix a supervisar les excavacions i donar autoritzacions; no són les seues competències especificar quants equips deuen d’actuar o com deuen fer-ho”. Així mateix, demana que “s’aclarisquen i que deixen treballar, com va passar amb la Muralla o amb tantes altres coses”. Cal recordar, que Conselleria va obligar a reforçar la muralla per la qual passarà el Túnel, una inversió de més de 300.000 euros i Turespaña també ha realitzat obres en l’Església o en el claustre i la redacció del projecte, que han suposat més de 1.750.000 euros. Les excavacions que es realitzen des d’agost, també li han suposat una despessa a l’empresa adjudicatària del túnel. Totes estes actuacions incrementen el cost del Parador, adjudicat per 11 milions. Puig explica que “fins ara, ha sigut Turespaña el que ha posat tots els diners i el que ha adjudicat les dos obres necessàries”.

En el comunicat s’especifiquen els llocs a excavar o a estudiar. Com per exemple, el Convent de les Monges Agustines, excavat a l’any 1995 o el Palau del Governador, fora del recinte hoteler.

L’alcalde de Morella afirma que “l’única cosa que ens interessa a nosaltres és que es deixe d’obstaculitzar i que es puga fer el Parador; estem cansats d’esta actitud”. Puig també creu que “cada dia que Cultura ha provocat retards, ha afectat directament a milers de persones que confien en este projecte per al futur d’una comarca en crisi permanent ”.

Respecte a les conseqüències de l’actitud de Patrimoni, Puig afirma que “hi ha moltes famílies pendents de què s’envie només un document i ahir es va anunciar l’enviament a València, però encara no s’ha aprovat”. A més, conclou que “són molts llocs de treball, moltes persones afectades, moltes empreses que poden crear-se o salvar-se; no puc entendre la insensibilitat de Medina cap a la realitat social del seu municipi natal i d’esta comarca”.

Més informació: | |