Comença la XXVIII Volta Ciclista a la Província de Castelló


Etiquetes: ,


_____________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 22 d’abril de 2010

Aquest dijous s’enceta la XXVIII edició de la Volta Ciclista a la Província de Castelló que es desenvoluparà fins el diumenge. Prop de 600 quilòmetres dividits en quatre etapes seran els que tindran que completar els participants de les categories élite i sub23 que formaran una gran serpent multicolor per les carreteres castellonenques. A més, el diumenge en la mateixa Volta es disputarà el XXXI Trofeu Penyagolosa. Entre els 96 ciclistes que formaran el pelotó inicial està el morellà Jorge Amela ‘Pinxo’ de l’equip Benicàssim-FIB-LUK un dels 16 conjunts que participen en la clàssica ciclista, dels quals dos són de la província, 10 espanyols i 4 estrangers, una Volta “d’alt nivell” com apunten els especialistes.

La primera de les etapes que es disputa el dijous completarà un recorregut de 150 quilòmetres entre Benicàssim i Vall d’Alba, una etapa suau de muntanya. Mentre que la segona jornada que es disputa el divendres, serà la que aplegarà a la nostra comarca, l’etapa ‘reina’ de la Volta Provincial amb 143 quilòmetres i tres ports de 1a categoria.

A les tres de la vesprada el pelotó eixirà de Vall d’Alba direcció Benlloch des d’on aniran eixint a la CV-10 a l’altura de Les Coves de Vinromà i per anar fins Albocàsser. Tot seguit els ciclistes aniran per la CV-128 fins Catí i d’allí agafaran la N-232 direcció Morella passant pel Port de Querol de 1a categoria. Al creuament de l’Hostal Nou seguiran direcció Forcall per la CV-14 i tot seguit per la CV-124 aniran fins Cinctorres per culminar aquest difícil tram a l’Alt de Sant Pere de Castellfort de 1a categoria. Al voltant de les set de la vesprada el gruix de la Volta aplegarà a la meta que estarà ubicada a l’Avinguda del Llosar de Vilafranca. Aquesta etapa sol ser clau per al desenllaç final de la Volta a Castelló, en la que s’espera que la mitjana de velocitat siga d’uns 35 quilòmetres per hora. El dissabte, a la una de la vesprada, la plaça d’en Blasc de Vilafranca serà el punt de partida de la 3a etapa, passant per la benzinera direcció el Coll d’Ares que finalitzarà a la Llosa amb 147 quilòmetres de distància. La Volta tindrà com a darrera etapa el diumenge la que unirà el Grau de Castelló amb Vistabella de 137,5 quilòmetres.

‘Pinxo’
Jorge Amela ‘Pinxo’ serà el representant de la comarca en la Volta a Castelló esperant obtenir el millor resultat possible i poder completar la prova. L’any passat no va passar de la 1a etapa al ser desqualificat. La llàstima ha estat en el jove ciclista morellà, Pablo Pitarch, que tenia previst córrer la prova amb el seu equip Viveros Alcanar – Vitaldent i finalment no formarà part del pelotó d’eixida a Benicàssim.

__________
documents
Enllaç: clubciclistacastellon.com

Més informació: |