Després de la primera etapa de la XXVIII Volta Ciclista a Castelló queden 85 dels 96 ciclistes que prenien eixida


Etiquetes: ,


______________________
comarquesnord.cat, Castelló
divendres, 23 d’abril de 2010

Després de la primera etapa de la XXVIII Volta Ciclista a Castelló queden 85 dels 96 ciclistes que prenien eixida. L’etapa compresa entre Benicàssim i Vall d’Alba finalitzava amb victòria de David Belda de l’equip Guerola-València T.I. amb un temps de 3 hores, 45 minuts i 50 segons. El morellà Jorge Amela ‘Pinxo’ finalitzava el 54º classificat a 7 minuts i 38 segons, entrant en dos grups amb molts de ciclistes, des del 32è classificat a més de 7 minuts del guanyador.

Aquest divendres es disputa la que es considera l’etapa ‘reina’ amb protagonisme de la comarca dels Ports, ja que la serp multicolor passarà per les nostres carreteres finalitzant l’etapa a Vilafranca. A les tres de la vesprada el pelotó eixirà de Vall d’Alba direcció Benlloch des d’on aniran eixint a la CV-10 a l’altura de Les Coves de Vinromà i per anar fins Albocàsser. Tot seguit els ciclistes aniran per la CV-128 fins Catí i d’allí agafaran la N-232 direcció Morella passant pel Port de Querol de 1a categoria. Al creuament de l’Hostal Nou seguiran direcció Forcall per la CV-14 i tot seguit per la CV-124 aniran fins Cinctorres per culminar aquest difícil tram a l’Alt de Sant Pere de Castellfort de 1a categoria. Al voltant de les set de la vesprada el gruix de la Volta aplegarà a la meta que estarà ubicada a l’Avinguda del Llosar de Vilafranca. Aquesta etapa sol ser clau per al desenllaç final de la Volta a Castelló, en la que s’espera que la mitjana de velocitat siga d’uns 35 quilòmetres per hora. El dissabte, a la una de la vesprada, la plaça d’en Blasc de Vilafranca serà el punt de partida de la 3a etapa, passant per la benzinera direcció el Coll d’Ares que finalitzarà a la Llosa amb 147 quilòmetres de distància. La Volta tindrà com a darrera etapa el diumenge la que unirà el Grau de Castelló amb Vistabella de 137,5 quilòmetres.

Jorge Amela ha millorat el paper de la temporada 2009 en aquesta Volta, ja que va ser desqualificat a la primera etapa. L’objectiu de Pinxo és finalitzar la Volta el diumenge front a grans ciclistes de 16 equips diferents entre els que es troben 4 internacionals, 10 a nivell espanyol i 2 provincial, entre els que està el Benicàssim – FIB-LUK de Amela.

Més informació: |