Ximo Puig viatja a Madrid per a superar l’obstaculització del Parador


_____________________________
comarquesnord.cat, Madrid
divendres, 23 d’abril de 2010

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, continua treballant per a superar els problemes que emboliquen a la construcció del Parador de Morella. El primer edil, s’ha desplaçat avui fins a Madrid per a mantenir diverses reunions amb diferents Ministeris i, també ha assistit a la signatura del Conveni Marc de Col·laboració, entre el Ministeri d’Agricultura (MARM) i la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Segons afirma el primer tinent alcalde de Morella, Ernesto Blanch, “mentre que Francisco Medina es dedica a obstaculitzar i mentir sobre el Parador, Ximo Puig continua treballant per a solucionar aquests problemes i aconseguir que el Ministeri realitzi noves inversions a Morella”.

El tinent alcalde també ha recordat que “el camí que queda per recórrer és llarg i complicat, però nosaltres continuem treballant”. Blanch també ha volgut recordar-li al morellà Medina que “l’Ajuntament no ha d’enviar cap tipus de documentació a Cultura”, en al·lusió al comunicat emès dijous, des de la Direcció territorial. Segons el tinent alcalde, “el que havia de fer l’Ajuntament de Morella és donar la llicència d’obres, que està concedida des del 28 d’abril de 2006 i, això sí que és diligència i celeritat”. L’edil ha afegit que “qui havia d’enviar la documentació és Turespaña i, ho va fer ja fa temps”.

L’edil també considera “absurd que el director territorial faci notícia d’un document intern. El que tots volem veure és la resolució signada per València i, de moment, ni aquí ni a Turespaña ha arribat”.

Conveni Marco de Col·laboració
L’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha fet una valoració molt positiva del nou Conveni signat entre el MARM i la Taula del Sénia. Mitjançant aquest acord es possibilitarà la realització de diferents projectes de desenvolupament rural sostenible, entre els anys 2011 i 2015. Els projectes pilot s’emmarquen dintre de la Xarxa Rural Nacional engegada pel MARM i subvencionarà diferents iniciatives. El primer edi ha destacat que “mitjançant aquest conveni podrà tenir continuïtat la rehabilitació de camins rurals, a més d’altres projectes que contribuiran al desenvolupament rural”. Cap assenyalar que mitjançant el Conveni signat amb el Ministeri d’Agricultura, per a la rehabilitació de camins, s’han condicionat més de 20 quilòmetres de camins en el terme de Morella. La signatura i posterior presentació del llibre “Oliveres Mil·lenàries”, ha anat a càrrec del Secretari d’Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu.

Més informació: | |