La banda de Morella inaugura la primavera amb música

_____________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 23 d’abril de 2010

L’Associació Musical Mestre Candel ha programat, per a aquest dissabte 23 d’abril, el seu Concert de Primavera, amb un programa que inclou obres com el Pas-doble Rafael Ronda, de Gustavo Pascual Falcó; The Godfater Saga, és a dir, una sel.lecció de la banda sonora de “El Padrino”; Certamen Levantino, un pasodoble de Pascual Marquina o Al Aldalus Capricho Andaluz, de Enrique Martínez, entre altres

Fate of the Gods
Una de les obres clau serà Fate of the Gods, una obra descriptiva sobre la mitología nórdica de Steven Reineke, que conta una història molt peculiar. El Destí dels Deus, un treball programàtic per a banda simfònica, va ser inspirat per contes de la mitologia nòrdica. L’obra conta la història de Ragnarok, també coneguda com el Crepuscle dels Deus. La lluita entre les forces del bé i del mal porta a una guerra increïble. Després de la destrucció, un nou món idíl•lic apareix i aquesta nova terra s’omplirà de joia i abundància.

La primera part de la peça representa la creació del món on les forces de tots dos, el bé i el mal són establertes. La segona part és el desenvolupament dels temes foscos i desviats que simbolitzen el deu Loki, la personificació de totes les coses roïnes. Aquest tema dona pas a una música més suau que representa al deu Balder, el fill d’Odín. Balder personifica tot allò que és bo, pur i innocent. Quan el mal torna un altre cop, Heimdall, el vigilant dels deus, toca el seu corn, que senyala el principi del fi. Des de tots els racons del mon, deus, gegants, nans, dimonis i elfs cavalquen cap a una esplanada enorme on es lluitarà la darrera batalla. Aquesta tremenda batalla portarà un caos massiu i finalment la destrucció del món. Tot és destruït excepte un arbre, l’arbre de la vida, conegut com a Yggdrasil. L’arbre gradualment torna a portar la vida al món. Aquesta vegada només les forces del bé han estat creades. El mal s’ha destruït ell mateix i el bé ho ha guanyat tot.

El concert té lloc aquest dissabte, 24 d’abril de 2010, al Teatre Municipal de Morella.

Més informació: | | |