Puig destaca “el treball i compromís, enfront de l’obstaculització”, per la concessió de l’1% cultural


______________________
comarquesnord.cat, Madrid
divendres, 23 d’abril de 2010

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, també ha volgut fer una valoració de la decisió del Govern de destinar més de 220.000 euros per a la restauració dels murs del Castillo junt amb l’Aljub de la Tahona. El primer edil afirma que “és una gran satisfacció” i destaca que “és una altra mostra del compromís del Govern amb la nostra ciutat”. Puig també ha volgut agrair “la decisió al Govern i, en especial, a la Subsecretària de Cultura, Mercedes del Palacio que va visitar Morella i ens ha comunicat esta setmana la decisió”

El primer edil també assevera que “esta inversió suposarà que es puga continuar amb la rehabilitació del Castell i que es realitze una de les actuacions més importants previstes en el Pla Director de la fortalesa”. Respecte a l’obra en si, Puig afirma que “és una d’eixes actuacions que no són molt vistoses, però que són fonamentals per a la conservació i consolidació del Castell”.

Per a l’alcalde de Morella, esta actitud contrasta amb l’adoptada per la Generalitat. Segons afirma, “enfront de l’obstaculització de Conselleria per a realitzar les obres del Parador, nosaltres continuarem treballant”.

Puig també ha afirmat que “l’objectiu és que es vaja invertint a poc a poc en el nostre patrimoni, però d’una forma continuada. El nostre patrimoni té vestigis històrics que cal anar restaurant-los i posant-los en valor”.

Cal recordar que la restauració es deu a un despreniment que es va produir l’any 2000, després d’unes pluges torrencials produïdes mentre la gestió del Castell era de la Diputació Provincial.

Més informació: | | |