Morella organitza un curs de formació de desenvolupament rural


Etiquetes:


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 24 d’abril de 2010

L’Ajuntament de Morella continua aplicant el pla “Treball per a tots”. Una de les tres línies fonamentals del projecte, és la formació. Durant les pròximes setmanes, el consistori ha organitzat un curs de desenvolupament rural, destinat, especialment a desocupats i treballadors del sector primari.

El principal objectiu del curs és “que els alumnes adquirisquen els coneixements i estratègies més importants per a la millora del desenvolupament rural”, afirma l’Agent de Desenvolupament Local (ADEL), Eva Borrás. A més, hi ha altres objectius específics, com “determinar el Pla d’energies renovables, adquirir coneixements sobre la producció de biocarburants, medi ambient i canvi climàtic, o conéixer la diversificació de rendes i el turisme rural”, explica l’ADEL.

El curs ha completat la quota de vint-i-quatre places oferides. D’aquestos alumnes, deu pertanyen al sector agrari, altres deu són desocupats i els altres quatre pertanyen a altres sectors. En total, el curs constarà de 24 hores i s’impartirà fins al 13 de maig. Segons afirma Borrás, “aquest curs també ha satisfet un dels nostres principals objectius, que és potenciar l’ocupació i la formació de la zona”. Tant els alumnes com els professors són de la comarca dels Ports o treballen en ella.

L’ADEL també explica que un dels motius pels quals es va programar el curs va ser “la importància tant del sector primari com de la indústria d’energies renovables en la nostra comarca”.

D’altra banda, Borrás explica que “en la borsa de treball de l’Ajuntament estem oberts a escoltar les propostes dels ciutadans per a programar futurs cursos”. En aquestos moments, ja s’està treballant per a iniciar un sobre Internet, de nivell bàsic.

Més informació: