Basilio Trilles presenta a Morella la novel·la “El español de la foto de París”


Etiquetes: ,


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 25 d’abril de 2010

En motiu del Dia del Llibre, el periodista i ex-director de l’Heraldo de Castelló, Basilio Trilles, va presentar la seva darrera novel·la: El Español de la foto de París, que proposa un viatge a l’època nazi, basada en una rigorosa investigació. Allí, el tinent Amado Granell va ser el primer a arribar a la Ciutat de la Llum i ocupar l’Ajuntament, però ningú podia admetre que un espanyol havia alliberat París. És una novel·la històrica, que té els seus ingredients de passió i aventura. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el periodista Rafa Garcia i van ser els encarregats de presentar l’autor.

Trilles va voler donar a conèixer aquesta història a través de la seva primera novel·la. Des de el setge a l’Alcázar de Toledo fins la alliberació d’Estrasburg, l’autor conte les fites d’Amado Granell, fundamentades en una rigorosa investigació que ens trasllada, amb minuciós detall, als diferents camps de batalla en los que va combatre i els moments històrics que li toca viure. En el transcorre del relat apareixen personatges com Hemingway, Dos Pasos, Alberti, Capa, Gerda Taro, Gustavo Durán, Vela Zanetti, que comparteixen moments decisius amb el protagonista.

Es tracta d’un homenatge a Amado Granell, un republicà nascut en Borriana, que va intentar defendre militarment la legítima legalitat i que anys després acabaria tenint un importantíssim paper en la lluita contra el nazisme i la alliberació de Paris. El llibre estarà a la venda en l’Oficina de turisme de la localitat.

Més informació: |