“El Corpus de la Serra” manté la tradició de donar rotllo cada 25 d’abril


________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 25 d’abril de 2010

Cada vint-i-cinc d’abril Morella mira cap a Torremiró i busca allà dalt la figura de l’ermiteta de Sant Marc, que ja espera a aquells que tot i ser un dia laboral com avui, no faltaran a la cita. Els diferents actes que cada any es repeteixen al voltant de l’ermita s’han seguit religiosament aquest 2010, i al caure en diumenge el vot ha estat seguit per més de 300 persones que s’han apropat a viure el que abans es coneixia com a “el Corpus de la Serra”

Tot comença amb la missa, oficiada per mossen Pitarch, en una ermita plena fins a dalt de gent, alguns fins i tot seguien la missa asseguts al petit porxe de la part davantera de l’ermita. Com mana la tradició l’ermiteta s’ha cobert de rames de romer, que donaven a l’ambient un flaire ben especial.

Una vegada oficiada la missa, arribava el moment de seguir amb la tradició de beneir els termes. Primerament, capellà i veïns dirigeixen la seuda mirada cap a Orient i a continuació cap als altres tres punts cardinals. Amb la benedicció mitjançant aigua beneida i una rameta de romer es preten que es protegixca al terme de perilloses tronades i de tots aquells elements que poden acabar amb la collita o atacar al ramat. Arriba llavors, la segona de les benediccions del dia, ja que a l’interior de l’ermita només uns pocs privilegiats poden observar com el mossèn s’encarrega de, en este cas, beneir els rollos que a continuació es repartiran.

Ordenadament les més de 300 persones que avui es donaven cita a l’ermita han anat recollint el parell de rotllos que li corresponen.

A continuació, només quedava completar la sèrie d’actes amb la ja tradicional Torronada, que fa que els familiars i amics més propers dels dos caritaters s’asseguen al voltant d’una manta per a gaudir de torrons artesans i d’una copa de cava per a celebrar que tot ha anat bé. Cap a l’hora de dinar, l’ermita torna a quedar solitària, esperant que ja l’any que ve siga tanta gent la que s’aprope per seguir mostrant la devoció cap a Sant Marc.

Més informació: | | |