L’entrega de premis del concurs de la nevada dóna per finalitzada la Setmana del Llibre


Etiquetes: ,


________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 25 d’abril de 2010

La Setmana del Llibre arriba a la seua fi a Morella. L’entrega de premis del concurs i exposició “La Primera Gran Nevada del Segle XXI” tanca una setmana plena d’actes. A més, avui ha actuat la Rondalla i ahir es va presentar el llibre L’espanyol de la foto de París” a, càrrec del seu autor, Basilio Trilles i es va celebrar el concert de Primavera de la Banda.

Per parts, en l’entrega de premis d’avui, la regidora de cultura, Palmira Mestre, ha destacat “la gran participació que ha tingut l’exposició de la gran nevada, tant de fotos rebudes com de votacions dels visitants”. Cal assenyalar que la mostra s’ha exhibit durant tota la Setmana Santa i ha tingut més de 6000 visitants. Les fotografies estaven exposades sense el nom de l’autor perquè els visitants votaren a les millors. En total, s’han registrat més de 1500 vots. La imatge guanyadora es titula “Muntanyites blanques”, es va prendre en la Plaça Colom i, en ella, la irregular forma de neu fa que parega espuma. Les altres dos instantànies premiades reflectixen una eixida i una posta de Sol, conjugant les diferents llums de colors amb el blanc de la neu. Els tres guanyadors són Sara Alonso, Mari Montserrat i Manolo Moliner.

D’altra banda, ahir es va presentar el llibre del periodista i exdirector del diari Heraldo de Castelló, Basilio Trilles. L’espanyol de la foto de París” proposa un viatge a l’època nazi, basada en una rigorosa investigació. Allí, el tinent Amadeo Granell va ser el primer a arribar a la Ciutat de la Llum i ocupar l’Ajuntament, però ningú podia admetre que un espanyol havia alliberat París. El llibre estarà a la venda en l’Oficina de turisme de la localitat. La presentació va anar a càrrec del periodista Rafa García i de l’alcalde de Morella, Ximo Puig.

Durant aquest cap de setmana també han tingut lloc distintes actuacions de la Banda Municipal i de la Rondalla i s’ha muntat una parada de llibres en l’Ajuntament, amb distintes publicacions municipals.

___________
documents
· Classificació final del concurs de fotografia
1- Muntanyetes Blanques: 92 vots-Sara Alonso
2- Posta de Sol: 90 vots- Mari Montserrat
3- Gos i posta de sol: 87 vots-Manolo Moliner

4- Bancs Nevats: 76 vots-Santiago Ripollés
5- Basílica Il·luminada: 66 vots-Carlos Sangüesa
6- Animal i gelat: 65 vots-Maria Chabrera
7- Túnel de Neu: 57 vots-Noel Pascual
8- Arbre gelat: 49 vots-Vanessa Royo
9- Siberia: 48 vots-Ramiro Pérez
10- Cabres: 46 vots-Joan Amela

Més informació: |