Cinctorres estrenà el cicle de rogatives a Sant Marc

__________________________
comarquesnord.cat, Cinctorres
dimecres, 28 d’abril de 2010

El cicle de rogatives s’encetava a Cinctorres amb la pujada dels veïns fins a l’ermita de Sant Marc, la més propera de les tres que visitaran en apenes unes dues setmanes. El dia va ixir quasi més d’estiu que de primavera, i despres d’un hivern tant llarg i cru, es veu que hi havia ganes d’eixir i gaudir de la natura, del camí, d’aquesta trobada de veïns al voltant del cicle votiu que conserva Cinctorres. No hi havia majoral, però més gent que mai es va donar cita a Sant Marc. Allí es va escoltar missa que va comptar amb diferents cants des del grec fins al llatí. Després es procedia a la benedicció del terme.

Encarant-se a cadascun dels punts cardinals el mossèn beneia les terres cinctorranes per tal que les tronades arribaren sense fer mal al camp i la collita poguera tornar a ser la més òptima. A l’endemà diumenge, els trons es van deixar sentir a Cinctorres, i fins i tot un poquet de pedra es va enregistrar, però no va ser res.

I una vegada la benedicció sobre els termes havia acabat arribava l’obsequi que esta vegada en forma de bastonet s’oferia a cadascun dels presents. En esta ocasió la tradicional prima va ser substituida pels panets que l’Ajuntament oferia a falta de majoral. La gran afuencia de public va fer que s’esgotaren els panets beneits, i algú es quedara sense aquest obsequi.

Aquests cap de setmana la cita dels cinctorrans està a la ermita de Sant Pere.

Més informació: | | |