L’Ajuntament de Morella demana civisme per a la rogativa de Vallivana


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 28 d’abril de 2010

La Rogativa de Morella al Santuari de Vallivana cada any compta en més participació. Tant és així que en els darrers anys s’arrima al milenar la gent que camina el dissabte els quasi 24 quilometres per visitar la seva patrona. La massiva participació també ha provocat que es tinguen que augmentar el serveis, i el dispositiu de seguretat, i per tant la part de tràfic, així com les zones de descans.

Segons el regidor de mediambient, Rafael Pallarés, les tasques de l’Ajuntament comencen netejant el santuari, i els trams on descansa la rogativa, que deuen ser els mateixos que utilitzen els visitants per parar, perquè són trams on hi ha una gran acumulació de deixalles.

El regidor aprofita per demanar civisme tant als veïns com als visitants. Altres tasques que ja han començat passen per repartir contenidors de residus tant a la Torreta com al Pont de la Bota, així com instal·lar urinaris en tots dos indrets. En els darrers dies també es mantenen reunions tant en la Guàrdia Civil com en la Policia Local per al dispositiu de seguretat en carretera i en les àrees de descans, ja que bona part de la rogativa es realitza per una carretera nacional.

Respecte al camí, enguany no hi haurà cap novetat, malgrat que s’està ultimant un projecte amb el Ministeri de Medi Ambient, per tal de que s’evite xafar la carretera en la totalitat del trajecte Morella-Vallivana que, a més, contempla la creació d’un àrea de descans a Vallivana, i un altra a meitat camí, per si algun dia ja no es pot parar a dinar a la Torreta.

Servei d’autobús
Per altra banda, l’ajuntament de Morella posa al servei dels interessats un cotxe de la brigada municipal per deixar bosses i un servei d’autobusos que estaran a Vallivana a les set de la vesprada per tal de pujar als romers a Morella el dissabte i un altre el diumenge que eixirà des del portal de Sant Miquel a les 7 del matí per portar als que vulguen baixar a Vallivana per fer el camí de tornada.

Més informació: | |